Приказка за всички настоящи и бъдещи принцеси



Позволете да ви разкажа една съвременна приказка: 

Имало едно време една жена. Тя си имала всичко – богат мъж, къща в Гърция, две деца, скъпа кола, лабрадор, яхта, скъпи бижута и каквото още си пожелаела. Нямало вещ, която да не можела да си позволи. Не на последно място – имала и последен модел смартфон. Пазела го като очите си. Бдяла над тъчскрийна му като над малко бебе. Ако случайно се одраскал – изпадала в истерия. Всъщност – за вещите ѝ пукало много повече, отколкото за мъжа ѝ. 

Както и да е. Една вечер открила страхотна функция в своя смартфон – отключване с лице! Чудесно! Гримирала се едно хубаво – така де, няма да я гледа ненаправена! – и запаметила данните си. 

На другата сутрин последвал ужасът. Жената била без грим, рошава, със сънища под клепачите още, нервна, не пила кафе, не пушила цигара. Ад! Посегнала към телефона, за да пусне любимото си парче – онова на Тита, дето се пее за дисплея и панела. Хитът на хитовете! Антилопа! 

Посегнала нашата героиня да си отключи клавиатурата и – о, небеса! – той не я разпознал! Била толкова различна, без всичкия макиаж по-себе си, че дори клетото телефонче се объркало! Казало си: „Това не може да е моята собственичка, тя беше тъй разкошна снощи, а днес прилича на Голямото Пиле от улица „Сезам“!

И блокирало. Софтуерът му отказал, а господарката му пощуряла. Била бясна! Нима някаква си джаджа може да ѝ се подиграва?! Та тя е принцеса! Та тя направо ги убива! Като Гери-Никол в другия ѝ така любим клип... 

Как смее някакъв си там андроид да ѝ намеква, че не е най-красивата на света! Откъде накъде?! Бесняла, бесняла и по едно време се спряла. Наконтила се пак, за да си докаже, че е върхът на върховете. Телефонът веднага я познал! Ах, какъв удар бил този факт за нейното самочувствие! Съвсем се предала. Захлипала и шумно заридала.   

приказка жена

Принцесата, направена от грим. Принцесата от новия век, чиято красота зависи от хиалурона в устните и силикона в гърдите. Сега клечи, реве и си скубе косите, защото суетата ѝ е наранена. Нейната свещена суета! Егото на нейната външност е изгубило битката с един смартфон. Плакала девойката, плакала, недоумявала как е възможно това, плакала и недоумявала. И така до безкрай.

Току-що споделих с вас една приказка, която за жалост не е приказка. Това е болката на новото поколение. Това е загубата на ценностите, подмяната им със стремежа към посредственост. Това е приказката на настоящите и бъдещите момичета. За тях я написах. За тях ми е мъчно. Но от друга страна съм спокоен, защото зная, че на тях не им е мъчно за мен. И всичко е точно!

Росен Карамфилов


Четете още:

🔴 Синът на Ботьо Ботев загина в катастрофа

🔴 Старицата пред витрината

🔴 Поръсете сода за хляб върху матрака и вижте какво се случва





Източник: edna





Коментари

горе