5 мита за стриите, които трябва да знаете





Вероятно няма жена, която да не е имала проблем със стриите. Те не са болест, нo никак не са приятни. Създават ни излишни притеснения, особено когато трябва да сме по-разголени. Зрелите и интелигентни мъже са наясно, че това не е кой знае какъв проблем и не го възприемат като дефект. Често дори не ги забелязват. Но все пак те ни карат да се чувстваме некомфортно. Ето най-важните митове за стриите, на които не бива да вярвате.

1. „Невъзможно е да предотвратите появата им“
Може би основният фактор за появата им е генетиката, но и начини тяхната поява да се отложи максимално. И това е хидратацията. Тя осигурява максимална еластичност на кожата, което я предпазва от рязкото разтягане и съответно появата на неприятните черти.

2. „Слабите жени нямат стрии“
Никой не е застрахован, защото стриите се получават от разтеглянето на кожата, а това се случва по много причини – пубертет, бременност, екстремно бързо отслабване или напълняване. Дори и слабите дами се сблъскват с това, така че няма как да ги избегнат, пише Aia.bg

3. „Отслабването ще ги накара да изчезнат.“
Точно обратното. При отслабване най-често се появяват, особено ако стане много бързо. Тогава се появяват и са по-забележими. За да защитите кожата си в този процес, трябва да изберете по-бавното сваляне на килограми – по един на седмица най-много. Така тялото ще се адаптира по-добре.

4. „Стриите могат да изчезнат от само себе си.“
За съжаление това няма как да стане. Има някакъв шанс да поизбледнеят, но може и да се дължи само на фантазиите ни. Това, което може да помогне са продукти с витамините А и Е, които подобряват еластичността на кожата, стимулират производството на колаген, което пък подобрява текстурата и цвета на кожата.

5. „Само на жените се появяват стрии.“
Всъщност не е вярно. Да, по-рядко се срещат при мъжете, но при тях по-рядко се случва рязка промяна в теглото. При тези, които са свалили много килограми, също има огромна вероятност да се появят стрии.


Четете още:

🔴 Жилища под наем в нов комплекс в Пловдив станаха хит! Предлагат ги на атрактивни цени, и то без комисиона СНИМКИ

🔴 Банално и тъжно: Изостави ме заради по-млада

🔴 Приказка за всички настоящи и бъдещи принцеси





Източник: trafficnews





Коментари

горе