Иван Бакалов: Да избиеш животните заради 10 заразени овце, е все едно да избиеш цял град заради 10 болни от грип



"Заразата с чума не е нещо, за което трябва да си упражняваме патоса във Фейсбук. Всеки казва нещо, твърди нещо, дори специалисти не казват истината, а така с ах и ох сме за никъде". Това написа във Фейсбук журналистът Иван Бакалов, съобщава actualno.com

"По принцип няма как да има доверие към действията на българските служби по заразата с чума. Това са натегачи, за които е по-важно какво ще каже партията или Съветския съюз. Няма да потъсят прагматично решение да спасят каквото е възможно, а ще побързат да наемат рецидивисти да избиват животни, с което ще оставят съмнения за правотата си.

А приетите в ЕС или от СЗО стандарти за избиване на животни са съвсем отделен въпрос. Те са приети да гарантират безопасност. Може да са прекалени, но не е въпросът да ги отменяме в БГ.

Все пак, за сравнение - да избиеш животните в цял регион, заради заразени десетина овце, е все едно да избиеш цял град и околните селища, заради заразени с опасен грип десетина души. Няма разлика. В единия случай става дума за животни, в другия - за хора. Къде сте защитници на кучетата и прочее любители на животните?...

Във Великобритания през 90-те избиха добитъка заради болестта "луда крава", причинена от изкуствените хранителни добавки за тревопасни животни, направени от костно брашно от кости от трупове на същите тези животни.

Изкланият добитък тук-там вместо в екарисажи, замина тайно за износ и пристигна в загубени страни като България, по документи като внос от Аржентина. Понеже по това време в България бяха вече изклали добитъка, поради земеделската реформа на СДС, няколко години наред всички колбаси у нас се правеха със замразено месо от заклан заради "луда крава" добитък. Така че поколението, родено през 80-те е израсло с такива колбаси. И въобще, който много го е страх от такива неща, да не яде месо като мен", допълни Бакалов в профила си. 


Четете още:

🔴 Натали Трифонова израснала без баща, за малко не загубила и майка си в ужасна катастрофа

🔴 5 симптома на апендицит

🔴 Ново огнище на птичи грип пламна в Добричко





Източник: Petel





Коментари

горе