Защо напуснах България?

Ужасяващи кадри от гробището на избитите животни в Шарково, ями от кръв плъзват зараза в района?Гледката и носещата се миризма е непоносима

Репортерски екип на Флагман.бг засне ужасяващи кадри в село Шарково. Успяхме да стигнем до мястото, където са заровени около 1 500 избити овце и кози.

Под гробището има огромни ями, където е избила кръвта на заразените и убити животни. Гледката и носещата се миризма е непоносима. Най-притеснителното обаче е, че може да има опасност от зараза, тъй като мястото се намира на около 500 метра над село Шарково.

В селото има няколко чешми, във всеки двор има кладенец,  а пък в района на гробището - малки извори. При най-малкия дъжд тази кръв от заразени животни ще се разпространи надолу селото и ще зарази водата, която я пием. Защо не ги заровиха под селото, а избраха горната част? Не само животните ни ще убиват, наред сме ние. Целта им е да затрият целия район", оплакаха се местни.

Очаква се днес в Шарково да дойдат ветеринари, които да евтаназират и останалите 150 кози и ярета на баба Дора.


Кръвта вече е започнала да избива на повърхността на ямата

Доброволци обаче са категорични, че няма да позволят това да се случи. Току-що в Шарково пристигна голяма група от Бургас, за да защити възрастната жена и стадото й. Около 20 души са пред къщата й.

"Със зъби и нокти ще браним баба Дора. Нейните животно не са заразени, защо ще ги убиват?! Къде са политиците, лидерът на БСП Корнелия Нинова, която каза, че ще стои денонощно в село Шарково. Май с телевизиите и тя си тръгна. Но ние няма да си тръгнем, докато не се отмени заповедта за евтаназиране", категорични са доброволците. Хората призовават всички българи да дойдат в с. Шарково, защото баба Дора има нужда от тях.

Наш екип е в с. Шарково, очаквайте подробности само във Флагман.бг!


Ямата е прясно изровена, тук ще бъдат заровени животните на баба Дора

Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: flagman

Следваща статия:
3-те зодии, които ще срещнат любовта през юли

Коментари

Видео на деня

горе