Валежи и гръмотевични бури във вторник



През нощта ще е предимно ясно със слаб югозападен вятър. 

Във вторник преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но още около обяд и до полунощ от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, значителни в отделни, главно планински райони. Има условия за градушки. Почти без валежи ще остане в Североизточна България. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще бъдат в по-широки граници - максималните ще са от 25-26 градуса в северозападните, до 33-34 градуса в югоизточните райони на страната.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 22 градуса, на 2000 м - около 14 градуса.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали краткотрайно. Преди обяд ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 28-32 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

В средата на седмицата ще бъде ветровито, ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад и температурите слабо ще се понижат. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

В петък и през почивните дни валежите ще са на по-малко места и ще са по-слаби. Вятърът ще отслабне. Температурите бавно ще се повишават. В началото на следващата седмица отново ще се създадат условия за валежи и гръмотевици на много места в страната, временно интензивни, значителни по количества. Ще бъде и сравнително хладно.


Четете още:

🔴 Ужасяващи кадри от гробището на избитите животни в Шарково, ями от кръв плъзват зараза в района?

🔴 3-те зодии, които ще срещнат любовта през юли

🔴 Шеф от охранителна фирма: ПВЦ-дограмите са като входна врата за крадците, най-ефективният начин да опазим дома си е...





Източник: dunavmost





Коментари

горе