2 000 евро или снимките отиват при жена ти



Лежах на плажа и наблюдавах момичето на бара, което продаваше сладолед. Вятърът нежно развяваше косата й и откриваше голите рамене, нежните ръце, стегнатите гърди. Всяка жена би й завидяла, а всеки мъж би я пожелал. Усмивката й можеше да постигне всичко, а иначе я правеше да изглежда самата невинност.
Откъм хотела, по пътеката, се зададе млад мъж, а зад него подтичваше сладък малчуган. Отидоха на бара за сладолед. Задържаха се повече от обичайното. Детето зяпаше морето, а мъжът и момичето оживено говореха. Тя се смееше с глас, а той се въртеше край нея, доволен, че я е впечатлил и е задържал вниманието й. Заслепен от слънцето, се обърнах настрани, отпих глътка сок и запалих цигара. И си спомних едно друго лято.
Запознах се с Илиана преди три години. Отскоро бях семеен и със съпругата ми очаквахме дете. От фирмата, в която работя, всяко лято ни уреждаха почивка на нашето Черноморие с големи отстъпки. С жена ми Венета трябваше да летуваме заедно, но ден преди да тръгнем започна да й се гади повече от обичайното и тя не посмя да пътува. Реши да се откаже от почивката. Освен че е капризна, тя е и много ревнива и мнителна. След безкрайни обещания и клетви, че няма да погледна друга, тя ме пусна сам на морето. В интерес на истината, зарадвах се, че се получи така. Претенциите й и лошото настроение, подсилено от бушуващите й хормони, щяха да отровят отпуската ми. А все пак исках да си почина пълноценно.
Първите два дни нищо особено не се случи, но на третия, след като се бях изпържил на слънцето, смачкан от обедната жега, ми се прииска да пийна нещо студено. Барът беше наблизо и, освен студена бира, реших да си купя и сладолед. Докато се чудех кой да избера, усмихнато момиче ми подаде фунийка шоколадов сладолед. Опитах го – добър избор. На другия ден ми се прииска да се освежа точно по същия начин. Така се завъртях около Илиана.
Не й казах веднага, че съм женен и със съпругата ми очакваме дете. Понякога ние, мъжете, се държим като пълни глупаци, които съвсем са загубили ума си. Хареса ми отново да съм свободен, да усетя аромата на чужда млада жена, да флиртувам без обяснения и обещания. Забравих всички обещания и клетви за вярност и се спуснах в авантюра, която и досега ми горчи. Историята ни не продължи дълго - едва седмица. Летен, вълнуващ, необвързващ роман с неочакван край.
Всичко изглеждаше много лесно. Не трябваше да впечатлявам Илиана със скъпи подаръци, лъжливи обещания и фалшиви думи. Тя твърдеше, че обича естествените неща и се радва на най-обикновените мигове в живота си. Харесваше й да чакаме заедно залеза и да посрещаме утрото. И преди си бях загубвал ума, но сега беше различно. С жена ми нямаха нищо общо. Пред нея Венета ми изглеждаше празноглава лигла. След като Илиана приключваше работа, хванати за ръце, обикаляхме брега, вечеряхме в някое капанче, лежахме на плажа, прегръщахме се под звездите. На лунната светлина тя изглеждаше още по-невинна и аз като омагьосан ровех в косите й и обсипвах лицето й с целувки. Като приказна русалка, Илиана ме примамваше до себе си и, загорял от желание, не издържах и с нея правех най-страстния секс в живота си.
В онзи момент изобщо не се сещах за съпругата си, сякаш бракът ми се е случил в някой друг живот. А и кой нормален мъж, докато се въргаля с чужда жена, ще мисли за своята, още повече бременна, намръщена и недоволна. Така, без да усетя, мина една седмица. Оставаха броени дни да се порадвам на свободата си, защото отпуската ми свършваше. Стоях в кафенето близо до хотела, пиех кафе и отегчено мислех за всичко, което ме очаква, щом се прибера. Непознат мъж седна на масата ми. Секунда по-късно, без да иска разрешение, мъжът се пресегна, извади цигара от пакета ми и я запали. Понечих да възразя, но онзи се усмихна някак странно и плъзна по повърхността на масата някакви снимки. Няколко от тях паднаха на земята, точно до крака ми. Погледнах към тях и ми се стори, че виждам самия себе си. Вдървено се наведох, вдигнах ги и сърцето ми замря. На всяка от тях бяхме аз и Илиана. Имаше ни снимани в ресторанта, на плажа, виждаше се ясно как се прегръщаме и целуваме, а като за капак най-интимните ни моменти подробно бяха увековечени. На повечето от снимките и двамата бяхме чисто голи. Причерня ми пред очите. Скочих от масата с намерението да разбия мутрата на негодника, но в следващия миг долових любопитните погледи на околните, които се бяха вторачили в нас. "2 хиляди евро или снимките отиват при жена ти" - нагло изрече мръсникът. Нещо в злобния му поглед ме накара да осъзная, че не си прави майтап. В ума ми изникна лицето на жена ми. Дадох си сметка, че ако научи за Илиана, ще ме напусне с нероденото ни дете. Не бях готов да ги загубя! Ако исках изнудвачът да мълчи, трябваше да платя. Отне ми време, за да събера сумата. Изпразних семейната сметка, поисках пари и от баща си под предлог, че е изникнал спешен проблем. Платих на онзи и той ми даде снимките и обещание да мълчи.
Преди да си замина, минах край бара на плажа. Отдалеч видях Илиана да говори с някакъв мъж. Беше мръсникът и по всичко личеше, че са близки. Вече бях абсолютно наясно, че съм попаднал в мръсна схема за изнудване.
От онова лято минаха три години. Продължавам да почивам в същото градче, да ходя на същия плаж, да купувам бира и сладолед от същия бар. На мястото на Илиана е друга невинна палавница. И глупаците са други. Аз предпочитам да се занимавам с капризите на жена си и лудориите на сина си. Разбрах, че да си верен съпруг е по-евтино и от най-невинната изневяра.
Опарилият се


Четете още:

🔴 125 СУ "Боян Пенев" с медали от Международното състезание по математика в Хонконг

🔴 20.7.792 г.: Войските на хан Кардам разгромяват византийците на Константин VІ край Маркели

🔴 До дни актьорът Димо Алексиев – баща за втори път





Източник: lichna-drama





Коментари

горе