Румен Порожанов: Евтаназията в Шарково вече е приключила



Евтаназията в Шарково е вече е приключила. Там останаха три стада.

Областният оперативен щаб е започнал и до колкото знам вече са завършили. Районите трябва да бъдат обеззаразени и ще пристъпим към цялостно почистване на техните обори. Двама са докторите, които имат право да слагат тези инжекции с евтаназин.Процесът беше възпрепятстван от миналата неделя.

Това каза земеделският министър Румен Порожанов в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3.

Чумата е тежко заболяване и трябва да се борим с него. Това е тежък проблем, категоричен бе земеделският министър.

Баба Дора днес отиде в Болярово, за да се срещне с Румен Порожанов, предаде radio999bg. Тя искаше да попита лично министъра как са констатирали положителна проба за чума в стадото й, след като такава изобщо не е взета. По думите й първата взета проба е била отрицателна, а втора не е взимана. Как така отрицателната стана положителна, пита възрастната жена. Баба Дора твърди още, че животните са видимо здрави и за последните 28 дни нито едно не е заболяло или умряло. Ще ги убият само през трупа ми, бе категорична тя.

На срещата присъстваха и фермери от Болярово, които остро критикуваха действията на правителството. Те поискаха обяснения за всичко което се случва, както и съответните документи, които не са получени. 

"Докога ще е този цирк, дайте ни тези документи", настояваха пред министъра те. 


Четете още:

🔴 Десетки дариха кръв за д-р Ирена Иванова, битката за живота й продължава

🔴 Майката и бащата на Мая Манолова я разплакаха в ефир

🔴 Съвети на Петър Дънов за храненето





Източник: Petel





Коментари

горе