Рекордна новина за българите и румънците, работещи на Острова



Рекорден брой румънци и българи вече работят във Великобритания. Това съобщава dailymail.co.uk, позовавайки се на данни от официално проучване.

Според цифрите на службата за национална статистика работните места, заети от нашенци и румънци в Обединеното кралство, са почти 400 000 – 10 пъти повече спрямо броят им преди 10 години, като само за последната увеличението е с 50 000, съобщава Блиц.

391 000 хиляди българи и румънци са били наети във Великобритания в периода между април и юни тази година, четири години след отпадането на ограничението за работа на българи и румънци на Острова.

Изданието припомня, че преди 2014 г. гражданите на Румъния и България се сблъскаха с ограничаване на заетостта във Великобритания, въпреки че бяха предоставени визи за работа в отрасли като сезонно отглеждане на плодове.

Сега имиграцията от двете страни не показва признаци на забавяне, а напротив – увеличава се.

Като цяло в Обединеното кралство работят 2,27 милиона граждани на ЕС от април до юни - малко над 7% от общия брой на работещите 32,38 милиона души. Броят е спаднал с 186,000 спрямо година по-рано, но все пак е по-висок от 2,23 милиона по време на гласуването в Брекзит през юни 2016 г.


Четете още:

🔴 Момче с книжка от 2 месеца е блъснало младежите в Петрич

🔴 Кметът на Стамболийски: Бесен съм на местните полицаи

🔴 И двете деца, пометени от вълна във Варна, са се удавили





Източник: Petel





Коментари

горе