Герой! Спасител върна от оня свят удавник на Северния плаж в Бургас



Удавник, който вероятно е получил инфаркт в морето или е имал здравословен проблем със сърцето, е спасен по чудо на Северния плаж след самопожертвователни и изключително точни действия на бургаски спасител, съобщи Флагман.бг.

Вчера следобед около 17 ч., в бурното море и при мъртво вълнение, лайфгардът Георги Калчев, който бил на смяна по това време, забелязва синя шапка да плува около шамандурата на 1 пост на плажа. Той се усъмнил и веднага предприел спешни мерки по изваждането на бедстващия във водата човек.

"Започнах да плувам до шамандурата. Претърсвах дъното около 15 мин., но не можах да намеря нищо повече от шапката. Тръгнах да излизам и тогава видях с периферното си зрение обърнат по гръб възрастен мъж. Достигнах го и започнах да го влача към брега. Мислех, че съм го изтървал. Извадих го на брега, посрещнаха ме туристи, които поеха тялото. Човекът беше без дишане и без пулс, беше си удавен.  Докато взимах апарата за изкуствено дишане, дойде и старши спасителят Петър Русев. Направихме му сърдечен масаж и изкуствено дишане. Човекът се свести. След като оказахме първа долекарска помощ линейка го откара в Спешното в Бургас", обясни спасителят Георги Калчев.

60-годишният удавник към момента се намира в реанимацията на УМБАЛ – Бургас. Мъжът не е потърсен от близки и роднини.

Припомняме, че 15-ти ден на Бургаския плаж има мъртво вълнение, което е особенно опасно за живота на  влезлите да се къпят в морето.


Четете още:

🔴 Тази билка изхвърля отровите от тялото, а я има навсякъде

🔴 Отвлякоха и пребиха известна родна певица от зората на поп фолка! Преживяла е истински кошмар!

🔴 Глухарчето стопира рака за 48 часа





Източник: Petel





Коментари

горе