Докога толкова абсурди в нашата държава?!



През последната седмица се случиха няколко абсурдни и показателни неща в територията, все още наричана от нас държава:

Спря Търговският регистър, който съдържа възможно най - чувствителните данни на юридически и физически лица и се явява един от елементите на националната сигурност, съобщава  lentata.com

Никой не пожела да даде някакво дори елементарно обяснение защо така стана, а злополучната шефка на Агенцията по вписвания, отговоряща за регистъра, откровено си призна, че не знае за какво иде реч и простичко заяви: "Случват се такива неща".

Ей така вече се случват цяла седмица, а за да бъде гротеската още по - голяма лично вицепремиер предложи държавата, която явно не знае кога, какво и как се случва, да създаде нещо като "държавен електронен склад" на всички данни от всички регистри, та белким ако нещо така пак се случи, да изчезне всичко наведнъж.

Малко става като да назначиш куцо куче, което не ти е опазило дома, за пазач на цял квартал!

На това място и при тази ситуация вече трябва да има поне три оставки, начело с тази на министъра на правосъдието, а вместо това разбираме, че онези, които не знаят какво става, сега ще отстраняват проблема, без да знаят как е възникнал.

Комисията по финансов надзор /КФН/ буквално проспа фалита на една застрахователна компания /"Олимпик"/, като май това е най - малкото, което удобно "пропусна" през последните пет години.

Хората с неуредени застраховки сега остава сами да се оправят подобно на онези наивни вложители в другия "държавен склад" - КТБ, който ювелирно гръмна като "Обирът на века" според главния прокурор.

Отговорност, оставки, опит да се уредят последиците - никакъв намек дори за това.

Три деца се удавиха на неохраняем плаж край Дуранкулак, а други две ги завлече вълна от необезопасения вълнолом насред Варненското пристанище.

Слезли по стъпала до тетраподите в основата на вълнолома и оттам ги прибрала вълната директно в Морето, навръх Богородица и празника на Варна?!

Нещо огради, обезопасяване, охрана - НЕ, никой дори и не се е замислил.

На бреговата охрана, пристанищна администрация и пожарната им отне 15 часа време да открият телата - във Варна, на пристанището!?

В Дуранкулак пък нямало кой и това да направи!

Детският живот явно е без стойност, щом държавата нищо не прави да го охранява /припомням, че това не е първият инцидент на този вълнолом/!

"Пари няма", вероятно ще се каже.

Но пък огромни пари се отделят за "прохода на морската столица", зейнал като дълбока яма по средата на най - натоварената част от летния сезон насред града и образувал километрични опашки по пътя към автогарата, мол и летището, което е и изход за основната столица.

Стогодишен кораб още източва мазут в затворения тип залив на Созопол и нанася с години непоправими щети на морската акватория там.

Правителството пак е изненадано и се заявява, че постепенно ще реши проблема...

Засега запушват с тапи дупките в кораба, от които изтича мазутът - 21 век, Европейски съюз!

За сметка на това пък правителството ще обжалва решението на ВАС за пробутания като Коледно - новогодишен подарък към ЮЛЕН и компания План за управление на Пирин пред петчленен състав.

Тук, според Министъра на околната среда и водите, нужда от екологична оценка и ОВОС няма, при все, че се изменят основните показатели и характеристики на територията на национален природен парк!

И поноже той все пак е виден еколог препрати за проблема с мазута в Созопол и сметищата в Елин Пелин към... къмпингуващите на "Корал", които си играели на стражари и апаши със службите по чистота на община Царево, като местели контейнерите за боклук по плажа!?

Ако не беше трагично, щеше да е много смешно.

Сега кажете ми това прилича ли ви на държава, която защитава правата и интересите на своите граждани.

А ако не, то на какво ви прилича?!

Важното е, че на Слънчев бряг вече е полутихо.

"Какаовият плаж" затвори за неопределено време, а друг вицепремиер няма да му се наложи "да се хвърля под моста в Бургас и да става храна за рибките".

Просто позабравеният хит ТИШИНА звучи навсякъде вече - упорита, лепкава, тегава и мрачна тишина!

Луната също спи, а няКОЙ краде - мечтите ви, парите ви, живота ви, а данните му вече не знаем дори дали са в регистъра!

АВТОР: Велислав Величков, lentata.com


Четете още:

🔴 Герой! Спасител върна от оня свят удавник на Северния плаж в Бургас

🔴 Тази билка изхвърля отровите от тялото, а я има навсякъде

🔴 Отвлякоха и пребиха известна родна певица от зората на поп фолка! Преживяла е истински кошмар!





Източник: Petel





Коментари

горе