Майка на три деца написа гневно писмо до Борисов



Майка на три деца написа гневно писмо до премиера Бойко Борисов.

Павлина Григорова от град Левски вече 5 години се бори с редица тежки заболявания. Неуредиците, с които ежедневно тя и хората в нейното положение се сблъскват, я провокирали да напише гневния текст. В писмото си жената настоява за преосмисляне на социалната, здравната и интеграционната политики на българската държава, които най-сетне да станат адекватни на реалната социална картина в страната, информира БНТ.

Животът на 49-годишната Павлина Григорова се преобърнал, когато преди пет години получила мозъчен инсулт, след който лекарите ѝ открили редица съпътстващи заболявания.

Павлина Григорова: С пареза на лявата страна. Преживях множество операции, отстранена ми е щитовидната жлеза. Когато има динамика в заболяването и се редуват няколко заболявания, налага се всеки месец промяна на курса на лечение и всичко това, за да си жив, всичкото това трябва да го платиш, а за да го платиш, трябва да имаш средства.

В момента жената получава 238 лева социалната пенсия, а разходите по лекарства, за да бъде жива всеки месец, струват 173 лева.

Павлина Григорова: За помощните средства, медицинските изделия е страшно. Липсата на клинични пътеки - в моя случай липсва клинична пътека за хипофизната жлеза, отказите на здравната каса за определени лечения и изследвания да ги заплати.

Последната промяна в наредбата за медицинска експертиза, след която са свалени процентите на редките заболявания, провокира Павлина да напише гневно писмо до премиера Бойко Борисов.

Павлина Григорова: Искам премиера да разбере, че най-уязвимата част на обществото, това са хората с увреждане, пенсионерите, но освен гласоподаватели, те са и негови работодатели.

Павлина казва, че води битката заради най-малката си дъщеря, която е принудена да се грижи за нея. Притеснява се, че не може да ѝподсигури образование и шанс да следва мечтите си и казва, че у нас най-потърпевши и отритнати са именно децата на хората с увреждания.


Четете още:

🔴 Над 20 милиарда лева задължения са заличени от Търговския регистър

🔴 Черна вест от ужаса с пожарна кола край Пловдив, има загинал! (СНИМКИ)

🔴 Следете за тези симптоми, предвещават инсулт





Източник: dunavmost





Коментари

горе