Британският актьор Бен Крос се ожени по стар български обичай в Жеравна (снимки + видео)





Известният театрален и кино актьор Бен Крос, който живее в България, се ожени за дългогодишната си приятелка Деяна Бонева, която е родом от Русе.


Тържеството се проведе на "Фестивала на фолклорната носия - Жеравна". Бен Крос и българската му любима сключиха брак по стар български обичай. Актьорът се появи в ретро автомобил, придружаван от танцуващи фенове на родния фолклор. Във видеото, което беше публикувано на страницата на фестивала, Крос е на седмото небе от щастие, подвиквайки с вдигнати ръце и отправяйки благодарности към Бога. Звездата се ожени с автентичен черен калпак и цървули от шопския край и красива тъмносиня носия. Младоженката се появи в традиционна, червена сватбена носия.

Единадесетото издание на Международния фестивал на фолклорната носия "Скок във времето" край Жеравна се провежда от 17, 18 и 19 август. Посетителите захвърлят телефоните си, обличат народни носии, пеят и танцуват, радват се на натурални гозби и напитки.

Бен Крос идва от две години на фестивала след участието му в спектакъла на Ансамбъл "Българе" "Осмото чудо". Там той е в ролята на Джеймс Баучер - ирландския журналист, кореспондент на Балканите, застъпник за българската кауза.

Желанието на Бен Крос е да бъде като своя герой, да продължава делото на Баучер, да бъде посланик на България по света. От една страна той се отъждествява с него, а от друга - със създателя на фестивала в Жеравна - Ян Чарлз Андерсон, разказа Димитров. Крос живее в България, влюбен е в страната и в българския фолклор, и обича българка.


Четете още:

🔴 Наръгаха мъж посред бял ден в центъра на Велико Търново

🔴 Сгафилият подчинен на Борисов изпратил SMS на журналистката, която удари! В него пише... (СНИМКА)

🔴 Стажът при пенсионирането трябва да отпадне, смята икономист





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе