Страшна безнадеждност: Четирима българи се самоубиха за 15 дни в Босилеград



Българите от Западните покрайнини в Сърбия, а и сръбските медии, са потресени от безпрецедентната вълна от самоубийства през последните 15 дни. За по-малко от две седмици в Босилеград четирима души сложиха край на живота си. Общият мотив за фаталния край е - безнадеждност.

От началото на този месец се самоубиха четирима жители на Босилеград - 26-годишният студент Илия К., 52-годишният Стойне Й., 65-годишният Славчо Й. и 70-годишният Радко В. В прощалното си писмо Стойне споделя "безнадеждното си положение и пълната изолация".

"Подобно нещо не се е случвало за последните 100 години", е признанието на най-тиражния всекидневник в Белград.

Босилеград е населен основно с българи. Градът инфраструктурно и икономически е напълно изолиран от останалата част на Сърбия. Безработицата сред младите е почти 100 процента.

Градът се управлява по един феодален начин от кмета Владимир Захариев, отбелязва БГНЕС. Той контролира еднолично града от 2001 година. Захариев бе в основата и на скандалното задържане на българските лекари преди няколко месеца.

Публична тайна е и злоупотребата с безплатното лечение на местните българи в българските болници. В YouTube портала клипове, на които Захариев е в нетрезво състояние, са гледани от стотици хиляди.


Четете още:

🔴 Ромчета превърнаха водната каскада на Главната в Пловдив в аквапарк СНИМКИ

🔴 Идеално място за разходка само на 60 км от Пловдив – водопадът „Сучурум” СНИМКИ

🔴 Е такива кюфтета не бях яла, направо докато не изядох и последната трохичка от тях не се успокоих и дума не продумах





Източник: Petel





Коментари

горе