Частица от Светия кръст излагат в "Св. Марина"



Светата реликва идва в Пловдив от манастира "Света Троица" в Кръстова гора, съобщи "Пловдив Утре".

Пловдивският митрополит Николай е на поклонническо пътуване в светия град Йерусалим. Той ще донесе от там кръстчета от маслиново дърво, които ще освети на Гроба Господен. Негово Високопреосвещенство ще ги раздава в Неделя Кръстопоклонна – 7 април, след светата литургия в "Света Марина". Това ще е неговият архиерейски благослов за православните християни от Пловдивска епархия.

Днес духовници от основните религии у нас ще отслужат молебени за мир, здраве и благополучие на народа. Идеята е на президента Росен Плевнелиев. По думите му вярата е тази, която ни е запазила през вековете и сега имаме нужда да повярваме в собствените си сили и бъдещето си. Българската Православна църква приветства намерението с молитва да помогне в труден момент на държавата.

Според духовници това е дълг православен, духовен и морален. Главното мюфтийство изпрати разпореждане по време на петъчната молитва имамите да отправят призив към хората да не посягат на живота си. В Централната еврейска синагога също ще бъде отслужена молитва.



Източник: Дир.БГ





Коментари

горе