Студиата на новата BG телевизия пред завършване



Студиата на първия български телевизионен канал в САЩ BIT са пред завършване, видя екип на BG VOICE. Вестникът ни получи ексклузивен достъп до строителната площадка, където ще се помещава най-новата медия. На над 1000 квадратни метра са разположени монтажни, прозрачна апаратна, която зрителите ще могат да виждат по време на новините, отворен нюзрум, който също е част от декора. Няколко снимачни площадки са в процес на завършване. Светещи бюра, въртящи се платформи, видеостени и много монитори ще бъдат разположени в студиата, което ще даде възможност на лицата на телевизията да разказват и обясняват последните новини по най-добрия начин. Декорите се строят във Филаделфия и са по проект на една от най-големите компании в света за телевизионен дизайн Broadcast Design International. Сред техните проекти са студиата на CBS Evening News, Al Jazeera, CCTV в Китай, ABC7 в Чикаго и много други в четирите краища на света.

Във временния нюзрум на BITelevisionвече кипи трескава подготовка. Младият екип учи новия софтуер, който ще управлява целия процес в телевизията, и подготвя концепцията за едночасовата емисия новини, с които ще стартира телевизията. Сухите тренировки предстоят, когато студиата бъдат завършени и изцяло HD техниката бъде инсталирана. Каналът е в партньорски отношения със CNN и ще има достъп до видео от цял свят и живи връзки от горещите събития. Новините на BITelevision ще са динамични, интерактивни, с много живи връзки и насочени изцяло към интересите на българите в Северна Америка, обещават оттам.

В разработка е и ежедневно шоу, което ще следи живота на българите в САЩ и Канада и ще съдържа полезна информация, която да помага на имигрантите тук.

От телевизията все още набират репортери, оператори, продуценти и редактори. Подробности може да намерите на www.BITelevision.com. Стартът на канала се очаква през май, когато студиата ще бъдат напълно готови и техниката инсталирана, а от телевизията обещават пищно откриване.

BITelevision ще бъде напълно безплатен тв канал, достъпен на разнообразни платформи за всички българи в Северна Америка. Зрителите ще могат да гледат новата програмата в интернет, както и чрез приложения на мобилните си телефони и таблети, работещи под iOS и android.



Източник: BG VOICE





Коментари

горе