Вече можем да проверяваме трудовия си стаж сами: Вижте как и къде!

Проф. Александър Маринов: Нашите институции са трагично неадекватниХората нямат доверие към институциите. Има нараснала чувствителност в обществото и усещане за лична застрашеност.

Това каза в обзорното предаване "Това е България" на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов за изводите от реакциите след убийството на телевизионната водеща в Русе и уточни, че има силно критична нагласа на гражданите към способността на държавата да осигури сигурност на всеки гражданин.

„Нашите институции са драматично и трагично неадекватни, неефективни и безотчетни. Българските институции и техните ръководители не смятат за необходимо да се отчитат пред обществото какво вършат, какви резултати постигат и да поемат отговорност, когато тези резултати са незадоволителни. Те се чувстват като господари на самите себе си.“

Според проф. Александър Маринов се задава нов кръг на бурята - около етническата принадлежност на задържания за убийството, защото у нас има политици, които много остро поставят този въпрос.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: dunavmost

Следваща статия:
Осъдиха за стотици хиляди Карбовски и запорираха жилището му. Той обяви във "Фейсбук": Имам само Божията милост

Коментари

Видео на деня

горе