Не ти върви в този живот? Виж каква си била в предишния!



Болката зад дясното око била толкова силна, че тя не можела да прави нищо друго освен да лежи в тъмна и тиха стая. Ето защо не е никак чудно, че когато пенсионираната рецепционистка успяла най-после да се избави от болката, не спряла да разправя наляво и надясно за "чудодейното си изцеление".

Това, което помогнало, обаче не била нито скъпа процедура, нито силно обезболяващо, а нещо малко по-необичайно - регресивна терапия. Методът позволява на пациента да възстанови спомените си от предишни животи, като за целта се остави да бъде хипнотизиран.

Идеята, че всички вече сме били на тази земя, може и да звучи като сценария на "Стар Трек" и учените леко потръпват при споменаването , но опиталите терапията са убедени, че достигането до това, което подсъзнанието ни крие, е напълно възможно. И не само това. Те са убедени, че преживяното държи ключа за решаването на проблемите, пред които се изправяме в настоящия си живот. 
В последно време все повече хипнотизатори, които специализират в регресивна терапия, започват да обявяват провежданите от тях сеанси за бърз и лесен начин за справяне с всякакви заболявания, в това число мигрена и дори проблеми с кожата. Според тях те са просто външен израз на това, че подсъзнателно все още не сме се освободили от преживени в минали животи травми. Така, когато се справим с тях, и оплакванията ни ще изчезнат.

В различните държави има много готови да провеждат такива сеанси и въпреки че повечето от практикуващите са обучени хипнотизатори, не се изисква никакъв документ, който да позволява използването на метода. Всеки може да се обяви за спец в регресивната терапия.

Шери отишла при Николас Аухула. В началото била много скептично настроена. "Все пак работя като рецепционистка в болница", разказва тя пред британските медии. Но попаднала на специална оферта, която предлага безплатен сеанс. Тъй като услугата струвала 150 паунда за два часа и половина, Шери решила да опита. По време на терапията, жената била настанена на удобен стол, докато Николас я накарал да се отпусне с помощта на упражнения за дълбоко дишане и визуализиране. След това терапевтът я помолил да се върне назад във времето и да потърси обяснение на мигрената си.

"Осъзнах, че виждам себе си като 14-годишно момче. Някак инстинктивно знаех, че се намирам в Южна Америка преди около 200 години."
Благодарение на сеанса Шери разбира, че в предишен живот е загубила дясното си око и това е причината да изпитава мигрената в този. След посещението си при Николас тя забравя за ужасяващата болка и продължава живота си без страх, че мигрената може да се върне отново. Въпреки че повечето се отнасят скептично към историята на Дженър, тя е убедена, че регресивната терапия може да помогне на много хора.
"Не е задължително да вярвате силно в нея. Нищо не ви пречи да опитате и да видите какво ще се получи", съветва тя.

Някои психолози обаче предупреждават, че лечението може да е опасно. Особено ако пациентите се опитат да се преборят със сериозни заболявания, разчитайки само на този метод.

Мъжът зад щанда,
който твърди: Аз
бях Мерилин Монро

Соня Шейх все още се измъчва от чувство за вина заради начина, по който се е отнасяла с човека до себе си. Алкохолът играел сериозна роля в отношенията им, както и фактът, че не можели да имат деца. Соня си признава, че дори често прибягвала до насилие и се изолирала от семейството и приятелите си. Всичко звучи много мелодраматично, още повече че според Соня се е случило преди столетия, в пустиня в Африка. Когато Соня била мъж. Объркани ли сте? Ако вярвате в преражданията, бързо ще намерите обяснение на ситуацията.

Соня, една на пръв поглед рационална и интелигентна жена, учителка от Лондон, е убедена, че в предишен живот е била водач на племе от Намибия и алкохолик, който биел жена си. Учителката обаче не спира дотук. Тя е сигурна, че е била и миньор в Италия, и чистач на храм в Индия.

Но колкото и далеч да стига госпожица Шейх, тя поне не твърди, че е Клеопатра. "Не може всички да са били някаква известна личност, която е оставила името си в историята", заявява Андрю Хилсдън, 55-годишен терапевт и председател на Асоцията по регресивна терапия. "През годините съм имал само двама пътници от "Титаник" и един крал. Останалите са имали обикновен живот, макар и живян преди столетия."
26-годишният Крис Вайсънс обаче не попада в тази категория. Продавачът твърди, че е бил не някой друг, а самата Мерилин Монро. Крис знае много добре, че повечето хора ще се отнесат скептично към твърденията му, но това, което е видял по време на сеансите, го е накарало да повярва. Без да проучва живота на блондинката, той е преживял сцени от детството на звездата и дори смъртта . "Всички си мислят, че тя е открита гола в банята, след като е извършила самоубийство, но аз знам истината. Била е убита и след това завлечена до банята. В смъртта са замесени петима души", не се съмнява Вайсънс.

Историята помни и примери за обратното. Когато личности, които са известни сега, установяват, че са били работници или войници в предишен живот. 
Такъв е случаят с Фил Колинс. Музикантът не се притеснява да говори открито за регресивната терапия, на която се е подложил. "Не искам да звуча като откачалка, но съм склонен да повярвам", споделя той. Колинс е убеден, че е участвал в битката при Аламо през 1836 г.

Ето 9-те признака, че вече те е имало тук

Идеята за прераждането се появява преди повече от 3 хил. години. Дискусии по темата могат да бъдат открити в древните култури на Индия, Гърция и келтските друиди. Не е трудно да повярваме, че вече сме живели на земята и че може да живеем отново. Като животите ни могат да се различават много един от друг. От благородници може да се преродим в роби, да сменим пола си, а според някои и вида си. Ето девет признака, които подсказват, че не за първи път сте на този свят.
1. Дежа вю. Повечето от нас са изпитвали това странно чувство, че вече са преживели нещо. Докато учени настояват, че явлението си има неврологично обяснение, вярващите в прераждането смятат, че това е просто ехо от живота на предишното им аз.
2. Странни спомени. Ако си спомняте нещо, което няма как да сте преживели, или паметта ви си играе с вас, или съхранява спомени по-дълго, отколкото предполагате.
3. Сънища и кошмари. Те може да са плод на въображението ви или спомени, които просто са приели друга форма.
4. Страхове и фобии. Защо някои хора се страхуват от паяци, височини, от определен цвят? Дали страхът от вода не означава, че в предишен живот човекът е умрял от удавяне?

5. Афинитет към чужди култури. Някой от обкръжението ви постоянно ви обяснява колко е запленен от блясъка на някоя отминала епоха. Или вие често си мислите колко много ви се иска да бяхте живели през Ренесанса например? А може би това е така, защото вече сте го правили?
6. Страсти. Обичате книги, музика, посещавате изложби, винаги сте искали да тренирате тенис. Замисляли ли сте се откъде идва вашето желание да правите точно това?
7. Странни навици. Когато вървите с някого, обичате той да бъде от определена страна. Разбърквате кафето си винаги само в една посока. Събирате пощенски марки. Психолозите могат да намерят обяснение за тези странности, но може и те да идват от предишен живот.
8. Необясними оплаквания. Ако лекарите не намират обяснение за главоболието ви, то може и да е свързано с травма, която ви е била причинена, когато сте били някой друг.
9. Белези по рождение. Те се приемат като доказателство за прераждане. Може да са свързани с начина, по който предишното ви аз е загинало или с друг ключов момент.


Четете още:

🔴 Плетените нокти са абсолютният хит на сезона! 15 уникални примера в снимки за всеки вкус:

🔴 Разследваща полицайка от Русе насмете хейтърите за убийството на Виктория: Като лешояди ѝ разнесохте костите, това стига ли ви?

🔴 Германия ни пита дали затворите у нас са европейски





Източник: За Жената





Коментари

горе