Легендарната Маргарита Хранова:Искаха да ме омъжат за Васко Найденов



Ще изпея последната песен на Тончо Русев

Коя е тя

Легендарната Маргарита Хранова ще отпразнува 45 години от началото на соловата си кариера в НДК с голям концерт на 13 ноември. Родена е в София, завършва естрадния отдел на Консерваторията и постъпва в трио "Обектив". Отличена е със "Златният Орфей" за цялостен принос към жанра. След "Златни хитове" и "С любов" тя издава в края на 1999 г. албума "Маргарита Хранова и приятели" с песни от последните 10 години. За кратко е в Партията на българските жени, където е председател на комисията по култура. Марги има десетки евъргрийни и е любимка на няколко поколения българи. Омъжена е, има двама синове и внуци.

- Марги, правите 45 години на сцена с участниците от "Като две капки вода" - Софи Маринова, Боби Турбото и Славин Славчев. Защо избрахте тях?

- Реших го, първо, защото бяхме заедно в този формат, който мисля, че беше много интересен за публиката, и второ, защото така или иначе щях да отбележа 45 години на сцената и да поканя гости, които да се включат в концертите ми. Със Софи Маринова, Боби Турбото и Славин Славчев бяхме заедно в "Капките", а хората все още ясно си спомнят този формат. Реших, че ще е интересно, ако за тези концерти поканя точно тях, тъй като всеки път каня моите колеги. Концертите винаги са ставали хубави. Надявам се и този път да е така. Поне двата концерта, които минаха, бяха страхотни. Поканих ги, за да стане шарен и пъстър концерт. Той ще е с оркестър, който ще свири на живо. На този концерт ще представя и новия си двоен албум със стари популярни песни и някои, които са малко позабравени, но прекрасни. В другия са съвсем нови проекти, които съм записвала през последните години и не са издавани на никакъв носител.

- Какви са новите ви песни?

- Те са на различни композитори, с които в момента работя - млади и талантливи хора като Иван Кръстев, Камен Николов, един млад музикант от Ловеч, с който участвахме в "Бургас и морето" миналата година. Имам и песни с Тончо Русев. Оказва се, че ще изпея последната песен, която той е написал.

- Позитивен човек като вас воюва ли с попфолка, ето Софи дори ви стана приятелка?

- Не, разбира се. След като има такава потребност от попфолка, можем да си направим заключение каква нация сме. И от какво всъщност имаме необходимост. Истината е, че голяма част от хората обичат тази музика и тя се наложи. За мое съжаление и голяма част от младите я слушат. Но на мен по-неприятен ми е начинът, по който се интерпретира тази музика, като се пее. Не ми допада имитацията на гръцко, турско и сръбско.

- И не бихте сложили силикон на дъщеря си, ако я имахте?

- О, да. Твърдо съм против това. Особено интервенциите по лицето винаги си личат. Така изменят физиономията на човека, че просто става неузнаваем. Аз съм за това жените да остаряваме красиво. Като катедрали, както се казва.

- Вие го правите. И фенове ви боготворят. Знаете ли за момче от Раковски лежало в ареста заради вас? А за посветена на вас стихосбирка от бургазлия? Хората даже искали да ви омъжат за Васко Найденов?

- Ха-ха-ха, да знам. С Васил имаме два записани дуета, като една от песните си е негова - "Сбогом, моя любов", записахме я на италиански, но я направихме набързо и не се пускаше много по радиото. Нашето приятелство с него датира от времето, когато той беше пианист на едно наше общо турне. После всеки си тръгна сам по пътя. Но аз много го обичам Васко.

- Един от ревностните ви фенове е събрал 40 концертни ваши афиша и сега иска да прави музей.

- Така е, знам. Това е Иван Георгиев. Смятаме с него през септември да издадем и илюстрираната ми биография. Той с години е събирал всички мои интервюта и изяви.

- Неслучайно и колегите ви обичат. През годините не се забъркахте в нито един скандал. Опитахте да защитите Ева от "ВИП брадър", нали?

- Да, но нямаше време да говоря много. В интерес на истината никога не съм давала повод за сплетни и интриги. Страня от тези неща.

- Вашето участие във "ВИП брадър" миналата година бе емблематично, останахте до края с Тото. Сега гледате ли играта?

- Сега е много по-дивашко вътре, отколкото беше при нас. Слава Богу, издържах. Нямаше как да се изложа, защото аз не съм конфликтен човек, няма и от какво да ме е срам в биографията ми.

- Казват, че легенди в естрадата участват в този формат заради парите.

- Така е, защото нямаме достойни пенсии. Но аз не влязох само заради парите вътре. Исках да разбера за характера си, за себе си и не съм недоволна от резултата.

- Емил Димитров ви запознава със съпруга ви, нали?

- Точно така. Емил ме беше помолил да направя вокал на една негова песен - "Каква невеста си била ти, мамо". Тогава прехвърча искрата и така вече повече от 35 години.

- Вашите не са го харесвали, защото бил разведен?

- Ами да, ние затова се и оженихме тайно. Но после всичко си дойде на мястото.

- За тези години не сте ли имали скандали с Кико, ревност?

- Никога. Аз постоянно се допитвам до него и през цялото време той ми е бил коректив, защото човек понякога се самозабравя. Имаше време, когато много често съпругът ми ме сваляше на земята и съм му много благодарна за това. Той е моят късмет в живота.

- "Мъжко момиче" ли е Марги Хранова?

- Ха-ха, ами да, това беше една любима моя песен от покойния Найден Андреев, да. Той ни я написа през 1976 г. и със Стефан Данаилов взехме първа награда на "Бургас и морето". Може да се каже, че съм мъжко момиче. А и съм обградена само от мъже - синове, внуци, брат, мъж, брат на моя съпруг.

- Като актриса ще ви видим ли скоро?

- Би било прекрасно. Може би някой ден ще възобновим пиесата "Кастинг", която играехме заедно с Дони и Нети. Надявам се.


Четете още:

🔴 Серийните килъри са в парламента. Тихо са помилвали в закона убийците на жени

🔴 Българка грабна златото на турнир по шахмат в Охрид

🔴 Свекърът на убитата Виктория разтърси България: Северин не е бил сам...





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе