Пътеводител към най-хубавите неща, които можете да направите в България



Сайтът RAD season е създал пътеводител за всички чуждестранни туристи, решили да посетят България. В него са поместени шест неща, които задължително всеки трябва да направи, когато е в България. Ето кои са те.

България има много какво да предложи. Страна се намира на в западната част на Черно море. Заобиколена е от Сърбия, Румъния, Макединия, Турция и Гърция. България може да е малка страна, но има много забележителности, които да бъдат проучени. Едно от най-хубавите неща е, че нейната малка територия ви позволява да изкачите планина в единия ден, а на другия да карате кану каяк в морето. Можете да избирате от зашеметяващи планини, красиви златни пясъчни плажове, маршрути за туризъм и колоездене до модерно изкуство, места, които са част от наследството на ЮНЕСКО и страхотни възможности да практикувате зимни спортове. Тази страна ще ви очарова. Ето шест от най-хубавите неща, които да направите в България.

Изкачете Седемте рилски езера.

Седемте рилски езера са сред най-красивите и известни езера, намиращи се в България. Те са група ледникови езера, разположени на височина между 2100 и 2500 метра надморска височина в планината Рила. Рила е най-високата планина в България е сред  „Местата, които всеки трябва да посети”, без значение дали е местен или турист. Езерата се намират на около час и половина от столицата София. Подходящи са семейни екскурзии, тъй като на старта високопланинската пътека има лифт, който можете да вземете на всеки 30 минути. Съветва ме ви да бъдете на началната станция на лифта в 8:00 часа сутринта, когато отваря, за да избегнете опашките. Преди да предприемете похода до Седемте рилски езера ви препоръчваме да проверите времето и работното време на лифта. Кристално чистите езерни води и планинските гледки ще ви запленят още с първата крачка.

RAD Season
RAD Season

Не забравяйте да посетите и Рилския манастир- най-големият и известен източноправославен манастир в България, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

RAD Season
RAD Season

Морски каяк в Каварна.

Карането на каяк е винаги добра идея. По-хубаво може да стане единствено, ако комбинирате карането на каяк с посещение на туристически забележителности. Ако ви звучи привлекателно Каяк екскурзия до Каварна е идеалният избор за вас. Екскурзоводът Галин ще направи вашето приключение още по-невероятно. Той е изключително страстен и полезен в работата си. Има много какво да ви разкаже и покаже за морският каяк и Каварна. Насладете се напътуването и да посетите нос Калиакра.

RAD Season
RAD Season

Полет с Plovdiv Air.

Какво е чувството да летите до най-старите обитавани местности в Европа? Просто невероятно! Уверете се, че ще посетите град Пловдив. Намира се на около час и половина път от София и е едно задължителните места за посещение в България. Имате възможност да видите част от региона и от небето. Фирамата Plovdiv Air, намираща се в село Белозем, предлага обучения, както и 10 или 30 минутни полети със самолет или балон с горещ въздух.

RAD Season
RAD Season

Опознай Пловдив- най-старият населен град в Европа.

Не можете да напуснете България преди да сте посетили Пловдив. Открийте хилядолетна история, модерно изкуство, съвременни събития, тракийски, римски, османски, византийски останки и масивни произведения на изкуството. За някои хора това е скритото скъпоценно камъче на България, което е равностойно на тонове, история и култура.  Предстои да бъде Европейска столица на културата 2019-та. Има много концерти световни културни събития, към които да се присъедините. Ако сте се впечатлили не чакайте, а резервирайте своето пътуване ди Пловдив. Вярваме, че ще бъдете очаровани.

RAD Season
RAD Season

Вземете зимното си оборудване и отидете на ски.

Вече се запознахте с това, че планината Рила има какво да предложи през летния сезон, но  е идеална дестинация и за зимни спортове. Можете да карате ски и сноуборд през деня и да се насладите на чудесен СПА център късен следобед във вашия СПА хотел.  Ако искате да откриете втората най-висока планина и може би най-красивата в България, определено трябва да отидете до Пирин. Можете да карате ски, да се отдадете на планинско колоездене, туризъм или сноуборд в Банско – град в подножието на Пирин планина, част от Национален парк Пирин. Намира се в югозападна България, на около 2 часа път с кола от София.

RAD Season
RAD Season

Конна езда в Планината

Представяте ли си да се любувате на красива гледка от планината, яздейки кон. Звучи като истинско приключение за любителите на природата. Ако посетите Пловдив, не забравяйте да посетите и друга българска планина, която е много близо до града. Името ѝ е Родопи и се намира на около час от Пловдив. Можете да отидете на разходка, на пикник, да се отпуснете в някоя живописна планинска вила или да отидете на конна езда. Можете да яздите 2 часа или 2 дни. Зависи от вас и вашия приключенски дух.

RAD Season
RAD Season


Четете още:

🔴 Българско бебе сътвори демографско чудо

🔴 Погледнете нагоре! Този уикенд падат по 10-30 метеора на час!

🔴 От САЩ с Bulgarian bag – Иван Иванов покори света





Източник: plovdivtown





Коментари

горе