5 начина да опростим живота си



„Простотата е най-висшата форма на изтънченост.”
Леонардо да Винчи

Животът не e сложен - ние държим да го правим такъв, пишат блогърите Марк и Ейнджъл Черноф, и предлагат няколко начина да започнем да живеем по-просто.

1. Вземете поуките от миналото и се махайте от там

Грешките от миналото могат да ви научат да създадете страхотно бъдеще, не да ви карат да се страхувате от него. Не ги носете със себе си. Вместо това, използвайте ги като камъни, по които да стъпвате. Не съжалявайте за нищо. Ако нещо е добро, прекрасно. Ако е лошо, то е опит. Успехът не се измерва по това къде сте в даден момент, а колко сте научили и колко път сте извървели, за да стигнете дотам.

2. Стремете се да бъдете продуктивни, а не заети

Недейте просто да вършите работа – вършете правилните неща. Резултатите винаги са по-важни от времето, което ви отнема да ги постигнете. Спрете и се запитайте дали това, което работите, си струва усилията. Води ли ви в посоката, към която са устремени целите ви? Не се ангажирайте със странични работи, дори да изглеждат спешни, освен ако не са важни за вас.

3. Оставете нещата да бъдат несъвършени

Усмихвайте се винаги, когато можете. Не защото животът е лесен, идеален, или точно такъв, какъвто сте очаквали, а защото сте избрали да бъдете щастливи и благодарни за всички добри неща, които имате, и за всички проблеми, които нямате. Трябва да приемете факта, че животът не е съвършен, че хората не са съвършени, и че вие не сте съвършени. И това не е проблем, защото истинският живот не възнаграждава съвършенството. Той възнаграждава хората, които правят добри неща. И единственият начин да правите добри неща е да бъдете несъвършени в 99% от времето.

4. Отървете се от ненужната драма и хората, които я създават.

Никога не създавайте излишен драматизъм и не се заобикаляйте с хора, които го правят. Избирайте приятели, които се гордеете да познавате, хора, на които се възхищавате, хора, които ви обичат и уважават – хора, които правят деня ви малко по-светъл само с това, че са в него. Не напускайте негативните хора, бягайте от тях! Животът е прекалено кратък, за да го прекарвате с хора, които изцеждат щастието ви.

5. Забравете какво мислят другите, и какво искат да бъдете

Една от най-големите свободи е просто да не ви интересува какво мислят всички други за вас. Понякога трябва просто да излезете навън, да си поемете малко въздух, и да си припомните кои сте и какво искате да бъдете. Най-доброто, което можете да направите, е да следвате сърцето си. Рискувайте. Недейте просто да приемате сигурните и лесни избори, защото ви е страх от това какво ще си помислят другите или какво може да се случи. Ако го правите, нищо няма да се случи. Не оставяйте дребните умове да ви убедят, че мечтите ви са прекалено големи. Не са.


Четете още:

🔴 Българи без България

🔴 Марин от Оряхово и Сун от Пекин – една невероятна история

🔴 Пътеводител към най-хубавите неща, които можете да направите в България





Източник: Обекти





Коментари

горе