Бившият съпруг на Виктория Маринова: И да убием с камъни Северин, няма да си я върнем





„Трудно ми е да приема извиненията на майката на Северин. Те не са насочени към мен, но аз не бих ги приел. Връщам се в деня, в който трагедията се случи, когато слушам подробности. Предпочитам да мисля за бъдещето, трябва да продължим това, което Виктория започна”, каза Свилен Максимов, бившият съпруг на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова.

„Аз не съм важен в картинката, но искам народът да се промени, да спре да мисли за наказания, да спре да се оплаква и да мрънка. Когато слушах за мотористите, чух за нещо като санкции. Мотористите са хора със свободен дух и не смятам, че ще бъдат уплашени със санкции”, каза още Максимов по Би Ти Ви.

„Северин не е индивид, той е изверг. Дори да го убием с камъни, няма да си върнем Виктория. Съдиите, ако са морални хора, нямат нужда от моите указания, те знаят какво да правят”, допълни бившият съпруг на убитата Виктория.

След като Северин Красимиров бъде екстрадиран в България с полет от Франкфурт до София, ще бъде отведен до ареста в Русе. Той ще бъде задържан за 72 часа още на летището, а след това прокуратурата ще поиска за него постоянен арест.

Докато беше в Германия, 21-годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи. Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд.

От Северин ще бъдат взети и ДНК проби. Това се налага, тъй като сегашните, които съвпаднаха с намерената сперма по тялото на изнасилената Маринова, бяха иззети от панталоните на задържания в Германия мъж.

Същевременно проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, зам.-министър и секретар на МВР (1997-1999) в правителството на Иван Костов, заяви, че разследването за убийството в Русе не е приключило и трябва да продължи.
„Според мен трябва да се направи възстановка на престъплението, за да се види как един хилав и неособено висок младеж, при това в нетрезво състояние и тежко дрогиран, е успял да извърши толкова тежко престъпление спрямо една по-едра, по-висока и тренирана жена. За мен е невероятно, че той е могъл да ѝ надделее и убие. Затова трябва много премерено да се извършат всички необходими действия и да се обърне внимание на това, което говорят някои от съседите на заподозрения, че той е тръгнал на рождения ден с още няколко души, които махалата не познава. Говори се още, че те използвали турска реч и се придвижвали с луксозен автомобил. Добре би било да се разбере кои са тези хора“, каза Радулов.


Четете още:

🔴 Горивата поскъпват рекордно

🔴 Стефка Съботинова - Притури се планината (Оригинал-Видео)

🔴 Първо злато за България на европейското по щанги





Източник: Ретро





Коментари

горе