Колачът Здравислав ляга в килия за 6 години



След като остави без бъбрек гаджето си

Латинов кълца Юлиана от ревност в тоалетна на столичен бар

За 6 години на топло е оставен барманът Здравислав Латинов, клал в тоалетна на столичен клуб гаджето си Юлиана. Решението на върховните магистрати е окончателно и влиза в сила през 2017 година, като изпраща в затворническо общежитие от закрит тип ревнивия младеж. В момента Здравислав се намира там, като вече се готви да подаде молбата си за условно предсрочно освобождаване. По време на делото, което се точи почти две години и половина, той почти е излежал.

Искането да излезе по-рано от килията по закон може да се случи в началото на 2019 година, когато Здравислав вече ще е излежал 3 години. Той има да плаща и 60 хиляди лева обезщетение на красивата Юлиана, която в продължение на месеци се възстановяваше от кръвожадната атака. До момента жертвата не е получила и лев.

Юлиана остана без бъбрек, а докато се мъчи с операции и рехабилитации, Здравислав продължаваше да я тероризира със съобщения на мобилните телефони. Пишеше на нейни близки, оплакаха се самите те пред "България Днес". Те смятат и че присъдата за опита за убийство е прекалено ниска и че Здравислав ще посегне отново.

Инцидентът става през януари 2016 година, когато Здравислав сам звъни на 112 и вика линейка за клуб "Червило" (бел. ред. - старото име на бар "Одри" на жълтите павета в София).

"Има пострадало момиче, което наръгах, защото малко ми изневери", казал той на оператора.

За патологичната си ревност, която едва не отне живота на 21-годишната Анди на 16 януари 2016 година, но я остави без бъбрек, Здравислав получава 6 години затвор на три инстанции, като обжалва присъдата си до последно. Докато е пуснат под домашен арест, чакайки началото на процеса, той бе заловен да нарушава мярката и да се разхожда по барове и фризьори, независимо че едва не е отнел живот.

В ужасяващата вечер Здравислав и Юлиана са на работа в бара. Вече са разделени от месец, но младежът отказва да се примири. След като за пореден път вижда Юлиана да говори с клиент, я издебва, когато отива сама до тоалетната. Влита след нея в кабината и започва да я ръга с ножа, крещейки:

"И к'во, чукахте се, изпукахте се?", започва да крещи Здравислав, докато забива острието в корема й. Виковете са чути от случаен клиент на заведението, който се канел да влезе в мъжката тоалетна. Уплашеният мъж вика управителя.

"Какво си направил", попитал управителят служителя си Здравислав. "Наръгах я с нож" - хладнокръвно отговоря Латинов.

Момичето е наръгано два пъти в корема на дълбочина 5 см, като са засегнати черният дроб и жлъчката. Вследствие на клането Анди загубила десния си бъбрек. Не е издъхнала само заради навременната реакция на лекарите. До края на живота си ще бъде на диета, като последните две години прекарва в стрес и психоза от случилото се.

   Жертвата се хвана на работа

След като Здравислав все пак влиза в затвора, Юлиана се опитва да закрепи живота си. Отскоро е започнала нова работа в заведение и се старае да не мисли за преживяното. Въпреки това все още се опасява, че Здравислав няма да се откаже от нея и ще я търси, след като излезе на свобода. След като я кла, той упорито й пишеше и дори качваше техни общи снимки в социалните мрежи.

Здравислав се заканва да се възползва и от правото си да излезе по-рано от зандана. Споделил, че иска да сади кипариси, разкриват надзиратели. Така се надява да съкрати още наказанието си, което и без това се случи чрез направените самопризнания и съкратената процедура, по която се гледа делото.


Четете още:

🔴 Църквата направи революционна промяна седмица преди постите! Вече е разрешено да…

🔴 Какво да правим при бъбречна криза (+рецепта на Петър Дънов)

🔴 Те са най- обичаните цветя от любителите цветари, ето и как да си ги гледаме вкъщи и да цъфтят цяла година





Източник: bgdnes





Коментари

горе