Българи алармираха за нова измама с HMRC в Лондон



Нова измама, използваща системата на HMRC, удря по джоба на българите на Острова, видя „Новини Лондон“ в една от групите за взаимопомощ в социалната мрежа „Фейсбук“.

Публикуваме текста дословно и ви съветваме да сте особено бдителни, ако някой по телефона ви се обади и ви каже, че е представител на която и да е било държавна институция във Великобритания!

„Здравейте, пиша Ви, за да ви предупредя за нова измама, която съществува. Съпругът ми получи обаждане от номер: 03453003900, лицето каза, че се обажда от HMRC за неплатени данъчни задължения в размер на 1200 паудна. Също така каза, че ако сумата не бъде платена веднага ще бъде издадена заповед за арест. Тъй като връзката беше лоша ни казала, че ще се обадят отново след 30 минути, за да бъде извършено плащане. Междувременно ние направихме справка като върнахме обаждане на същия номер, който ни свързва с истински оператор на HMRC и се оказа, че това е нов вид измама, за която те са наясно. Моля, не плащайте нищо и не давайте каквито и да било детайли по телефона на някой, независимо какво твърди. Направете справка с HMRC, за да не се окажете измамени.“

Marieta Ivanova, „Българи в Лондон, тъсещи работа“


Четете още:

🔴 Лети във висините и почвай в мир тате

🔴 Важно за всички шофьори! Регионалното ведомство обяви ще се събират ли такси за мостове, тунели и проходи!

🔴 Чаша преди лягане и червата започват да работят като по часовник





Източник: novini.london





Коментари

горе