След като прочетете това, никога повече няма да изхвърляте семките от грейпфрут



Грейпфрутът е един от най-полезните цитрусови плодове. Освен при вирусни инфекции, той се използва изключително успешно и за отслабване. Грейпфрутът трябва да е съпътстваща храна за всеки през студения период на годината. В него има естествени елиминатори на мастните клетки – пектин и инозитол. Грейпфрутът помага на храносмилането, подобрява апетита и ускорява чернодробната дейност.

никога не изхвърляйте семките на горчивия грейпфрут

Грейпфрутът – бял или червен, освен че нормализира работата на кръвоносните съдове, се използва още при умора, тонизиране на нервната система, за редуциране на вредния холестерол, за изостряне на вниманието, подобряване на паметта и срещу апатия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Най-горчиви, но пък най-полезни са белите тънки ципи в грейпфрута – вътрешните прегради, които повечето от нас изхвърлят. Не го правете повече! В тях се съдържа хесперидин – важен за здравето ни флавоноид. Проучванията показват, че хесперидинът намалява пролиферацията на ракови клетки, индуцира програмирана клетъчна смърт и е много ефективен при хипогликемия.

никога не изхвърляйте семките на горчивия грейпфрут

А знаете ли, че в пъти по-полезни от месестата част на горчивия плод са неговите семки? Масово се изхвърлят, но след като прочетете това ще бъдат първите части от грейпфрута, които ще изяждате! Семките имат подчертано бактерицидни свойства. Съвсем спокойно ги сдъвчете, за да подобрите здравето си!

Установено е, че

ако смесите смлени семки от грейпфрут и зърна кимион или кимионово масло, ще преборите над 800 вирусни и бактериални щама.

Природната смес ще въздейства и на над 100 гъбични щама. Ето защо този естествен продукт се препоръчва от алтернативните лечители като универсално средство при грип, възпаление на гърлото, акне, инфекции на чревния тракт, язва, гъбични инфекции (Кандида) и др.

никога не изхвърляйте семките на горчивия грейпфрутВ кората на грейпфрута, а и на други цитрусови плодове – мандарина, лимон и портокал се съдържа нарингин. Този флавоноид е мощен антиоксидант. Според редица проучвания, нарингинът е толкова силен, че може да намали увреждане на клетките, вследствие от облъчване.

Решили сте да отслабнете? Тогава увеличете консумацията на грейпфрут! Резултатите няма да закъснеят!

Забравете за грейпфрут, ако имате язва на дванадесетопръстника или стомаха, страдате от хипертония или имате гастрит с повишена киселинност. Ограничете употребата на грейпфрута, ако приемате силни лекарства! Не го ли направите, ще засилите токсичността им. Цитрусът не е съвместим с почти нито един медикамент, защото съдържа вещества, които действат като инхибитори на функциите на черния дроб и не позволяват на лекарствените вещества да се разпаднат на дребни частици. От своя страна това забавя разграждането на лекарството и по-нататъшното му разпределение в организма. Не приемайте със сок от грейпфрут хапчета за сърце, антибиотици и антидепресанти, както и медикаменти при ракови заболявания.


Четете още:

🔴 Надзиратели на съд за сварения Горан

🔴 Българи алармираха за нова измама с HMRC в Лондон

🔴 Лети във висините и почвай в мир тате





Източник: delo.bg





Коментари

горе