Млада българка призова всички: Нека да няма псувни на протестите, вместо това да пеем химна и да покажем истинския си дух



Младо момиче написа няколко реда, с които предизвика десетки положителни коментари в социалното пространство. Текстът й разчуства стотици души. Ето какво гласи той:

"Скъпи хора, протестиращи, критици ... 
Имам една чисто човешка молба, надявам се, да не бъда разбрана погрешно. Аз твърдо заставам зад протестните шествия и зад вярата в по-добро бъдеще! Та, тази вечер не успях да присъствам, но от многото приложени видео материали се питам само, защо е нужно да се използват думи като ,, КУ*ВА” , ,,МЪРША” и т.н. Моля ви, млади и по-големи, обединяваме се с идеята за по-добро бъдеще, което се основава на правилна и цивилизована комуникация. Заменете всички тези обидни ,, лозунги “ с изпят химн, една българска песен изпята в един глас - съвкупността от българските души и гласове!
Моля ви хора, нека този мирен протест не се превръща в размирици! Знам, че служителите на реда не застават зад нас, така, както ни се иска, макар че не зная дали осъзнават, че те преди всичко за една песъчинка от нашето общество, както всеки един от нас. ( Не казвам ,, песъчинка” с идеята да омаловажа съществуването на всеки един - напротив, казвам го с идеята, че всеки от нас е градивен елемент на нашата обща система.) 
Драги БЪЛГАРИ бъдете преди всичко великодушни, бъдете хора! Борим се срещу липсата на тази човечност, тази характерна наша черта заложена ни от стотици години. Бъдете единни и покажете, че не организираме поредната сбирка на неориентирани хора, както ни наричаха. Отстоявайте принципите и желанията ни по цивилизован начин! Ние го можем! Заедно, всички заедно - можем! С този български дух и тази сила - МОЖЕМ ВСИЧКО!
Желая ви лека и маааалко по-топла вечер!"


Четете още:

🔴 Внимание! 12-годишно дете изчезна в Стамболийски, виждали ли сте го?

🔴 Оставка! В руините на победата!*

🔴 Красив тутманик





Източник: Petel





Коментари

горе