9000 паунда глоба за англичанин, излъгал, че се отровил в България



Шеф на туроператора: Надявам се това съдебно решение да е послание срещу  фалшиви искове по време на почивка

30-годишен британец ще трябва да плати 9000 паунда, или близо 20 000 лева, след като опита да излъже, че е преживял голямо страдание заради отравяне с храна по време на почивка в България.

Том Оуки бе завел иск за 2500 паунда към туристическия оператор “Туи”, осигурил му ваканцията в Слънчев бряг. В него твърди, че е получил диария и силни стомашни болки вследствие на лошата хигиена в 5-звезден хотел през юли 2015 г. Чувствал се толкова зле, че два дни не могъл да стане от леглото в хотелската си стая, заради което пропуснал предплатена екскурзия с корабче в Черно море.

Открити във фейсбук снимки на неговата приятелка обаче показват как двамата се забавлявят на палуба в дните, за които твърди, че е болен. На други се вижда как пият коктейли и се хранят в ресторанти. Разследващите се натъкнали и на нейно съобщение, че са имали прекрасна двуседмична почивка в България.

Затова съдът в Нортхамптършър не само отхвърли финансовите му претенции, но постанови да покрие всички разходи по делото на “Туи” в размер на 9000 паунда. Освен това зам. областният съдия Джон Джоузев изпрати искане до полицията Том Оуки да бъде разследван за извършване на криминално престъпление, което е прецедент.

“Надявам се това съдебно решение да бъде послание към всеки, който мисли да отправя фалшиви съдебни искове за заболяване по време на почивка”, казва пред “Мейл он съндей” Андрю Флинтъм, директор в “Туи”. По думите му все повече британци се опитват да изкарат нечестно пари по този начин, като исковете за болести при почивка са се увеличили с 434% от 2016 г.

Туроператорите обвиняват за това адвокатски фирми, които действат на принципа “ако не спечелим, не плащаш”. Защитниците на Оуки били същите като на двойка, която през декември миналата година е уличена в идентична лъжа.

“Ще продължим да работим неуморно да защитаваме нашите добросъвестни клиенти и хотелите партньори и затова ще предаваме всички подобни искове в съда”, обяснява Флинтъм.


Четете още:

🔴 Ако искате да имате пари цяла година, направете следното на Никулден

🔴 Суперкамерите на КАТ – хакнати! Радар - детектор в колата ги лови

🔴 Мрачно време на Никулден - ето къде ще има сняг, дъжд и поледици





Източник: 24 часа





Коментари

горе