Уважаеми сънароднико ром! Опитай да живееш като мен

Можеш ли да дължиш 18 000 лева за парно, а да нямаш радиатори? Можеш, ако живееш в България!Надписани сметки за хиляди левове след почти 12 години развод с Топлофикация. В последната година са подадени над 12 хил. жалби срещу топлофикация, основно срещу Топлофикация София, като всяка трета жалба е за надписани сметки, съобщава Нова тв.

В същото време срещу потребителите се завеждат между 10-15 хиляди жалби годишно, съдят над 4000 от тях.

Битката на Пенка Златарева с Топлофикация София започва преди около 12 години.  С писмо тя иска "развод" с топлофикацията. 

"Дълго време аз не получавах фактури и мислех, че въпросът е решен. Но в един момент започнаха да идват сметки, сметки", казва Златарева.

 Следват и заплашителни писма, последното, което е от преди месеци и пише, че ще бъде предадена на съд. За този период тя дължи малко над 15 000 лева, въпреки че няма радиатори от години. 

"Радиаторите са махнати малко след като уведомих Топлофикация. Тръбите са затапени. Таксите са се трупали от такси "сградна инсталация" затоплянее на водата. Никъде в написаните сметки не пише, че част от таксите имат давност и вече не се дължат. Аз докато съм жива, че и след това няма да мога да изплатя дълга си. Това е и обидно", коментира потърпевшата.

Става ясно, че таксите се пишат служебно на база на колко човека живеят в апартамента. От момента, в който се получат сметките потребителят има 3 месеца срок, да подаде жалба и да се коригира. 

"Не плащайте и не подписвайте нищо, когато изискват от вас да си заплатите някакви остарели сметки. Те ще ви призоват в съда, и там ще ви задължат да заплатите разходите само за последните 3 години, не цялата сума", заяви Инж. Емил Георгиев от федерация на потребителите в България. 

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: Petel

Следваща статия:
Най-красивите и внушителни български манастири

Коментари

Видео на деня

горе