Близки на починалото бебе винят лекарите



Бебе почина при раждане в многопрофилната болница в Сливен. Това се случва месеци след смъртта на родилката Ренета Томова.

Родителите обвиняват медиците, а от болницата разпоредиха проверка по случая.

27-годишната родилка е приета в понеделник с нормална бременност за първо раждане.То започнало рано тази сутрин, а момиченцето се родило около 9:30 ч., за съжаление мъртво. Близките обвиняват лекарския екип водил раждането, в лекарска грешка, предава bTV.

Нищо в бременността на 27-годишната Галя не подсказвало фаталния край. Терминът бил на 8 декември, на 10 декември влязла в болница.

Лекарска грешка нещо, дали навреме са изродили или нещо са закъснели, или не мога да кажа нищо”, каза Пламен Желязков, съпруг на родилката.

Лекарката за съжаление е в тежко състояние, защото за няколко месеца се случиха две тежки произшествия. Тя дори в момента казва,че не иска повече да работи”, коментира д-р Васислав Петров, директор на МБАЛ - Сливен

Директорът на болницата е разпоредил вътрешна проверка по случая. Утре близките ще подадат жалба в прокуратурата, а от здравното министерство ще започнат проверка по случая.


Четете още:

🔴 Румен Радев: Корупцията демотивира бизнеса

🔴 3-те зодии, които пазаруват най-много по празниците

🔴 Трябва ли да оставяме възрастните си родители в старчески дом





Източник: dunavmost





Коментари

горе