4 продукта, създадени за жените. Задължително трябва да ги включите в менюто си след 35 години



Красиви прекрасни дами, колко светлина, доброта и любов има във вас! Вие украсявате света, придавате топлина и обич, дори и в моменти на скрита тъга. Вашите крехки рамене са в състояние да поемат всички несгоди на света! Но е много важно в цикъла на живота да не забравяте за себе си: да се грижите за вашето тяло , красота и младост.

Залогът на тази женска красота е добро здраве и балансиран хормонален фон. Когато тялото произвежда достатъчно количество естроген , процесът на стареене се забавя, жената се чувства привлекателна и весела. Нищо чудно, че естрогенът се нарича хормона на сексуалността.

храни съдържащи естроген

Симптоми на дефицит на естроген

Особено остър недостиг на естроген се наблюдава в следродилният период и по време на менопаузата , но понякога се наблюдава намаляване на нивото на хормоните при тежки тренировки, стрес, нездравословна диета и лоши навици. Ето някои тревожни камбани, които си заслужават вниманието ви:

ниско самочувствие;
намалено либидо и чувствителност;
умора;
липса на внимание към външния ви вид;
повишаване на теглото;
горещи вълни;
депресия;
косопад, крехки нокти.

Горните симптоми са добра причина да посетите лекар и да направите кръвен тест за нивата на естроген.

храни съдържащи естроген

В случай на намаляването му, често се предписват синтетични естрогенни заместители. Правилно подбраните лекарства могат да подобрят външния вид на жените, да подобрят здравето и младостта на жените . Но майката природа има естествени помощници за здравето на жените с по-мек ефект от лекарствата . Съществуват редица продукти, съдържащи фитоестрогени.

храни съдържащи естроген

Естрогенни продукти

Ленени семена
Те могат да се консумират всеки ден, но не повече от две супени лъжици . Ленено брашно с мед може да се добави към сладки зърнени храни, ферментирали млечни напитки, сокове и плодови напитки.

храни съдържащи естроген

Бобови растения


Изберете: зелен грах, боб, нахут ... Специално внимание трябва да се обърне на лещата , която съдържа големи количества протеин и триптофан, който се трансформира в метаболитен серотонин или хормон на щастието.

храни съдържащи естроген

Кафе


Според едно проучване, почти 100% от жените, които пият най-малко 500 ml успокояваща напитка на ден, имат повишено ниво на естроген. Но е необходимо да се внимава при използването на кафе за хора с хипертония , заболявания на стомаха и сърцето!

храни съдържащи естроген

Кайсии


Тези слънчеви плодове са златният източник на естрогени. За да се поддържате хормонален баланс, пресните кайсии трябва да се консумират по време на техния период на узряване,а сушени кайсии през останалото друго време.

храни съдържащи естроген

Фитоестрогените се намират в много билки: градински чай, хмел, женшен, лайка, арнаника, липа, женско биле. Но не забравяйте да не ги приемате редовно, без да се консултирате с Вашия лекар!

храни съдържащи естроген

Споделяйте тези ценни съвети с приятели. Много е важно да останете привлекателни и здрави на всяка възраст. 


Четете още:

🔴 Падна голяма тайна! Стана ясно защо Благо не предложи брак на Златка

🔴 Започнаха всички връхчета на стайните ми растения да изсъхват. Ето какво направих и как ги спасих

🔴 Развръзка: Продуцентите на "Откраднат живот" проговориха след обвинението в мошеничество и...





Източник: За Жената





Коментари

горе