Елена Йончева изнесе шокиращ доклад на САЩ: Служители във всички клонове на правителството са замесени в корупция!



Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от извършване на независима проверка. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева на брифинг в Народното събрание, предаде Агенция „Фокус“.

"Нашето искане е само за проверка на българските магистрали – за проверка на качеството им в независима европейска лаборатория. Ние не разбираме как е възможно срещу това искане да бъдат изкарани 1000 строителни камиони. Реакцията на Камарата на строителите показва страх, паника от извършването на една така проверка. Ние подкрепяме строителството и на практика искаме само едно и също – да се строят качествени пътища. А това може да стане само с проверка на пътищата“, заяви тя. „Нашата цел е в бъдеще да има независим контрол от българската държава и АПИ. Трябва да приемем европейския модел за контрол както при обявяване на обществени поръчки, така и при изпълнението им и техния контрол. Отговорност обаче за качеството на българските пътища не носят строителите, затова ние не сме срещу тях, а им помагаме. Отговорност носи мафиотският начин, по който се управлява България – срастването между бизнес и власт“, каза още Йончева. Тя посочи, че днес отново се е казало, че няма доказателства за евентуална корупция при строителството на пътищата. „Затова искам още веднъж да цитирам последния доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат в България, в който се казва, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано“, каза Йончева.


Четете още:

🔴 Марешки изригна в ефира: Даваме 10 млрд. български пари за самолети, докато целия народ праща СМС-и да спаси деца и възрастни

🔴 Черната Златка ПРАЗНУВА АРЕСТА НА БАНЕВИ

🔴 Крушата не пада по-далече от дървото! Майката на Банев със скандална изцепка за своя син!





Източник: Petel





Коментари

горе