Силви Вартан със специален поздрав към Пловдив - Европейска столица 2019 (ВИДЕО)



Голямата френска певица от български произход Силви Вартан изпрати специален поздрав към Пловдив, който бе избран за Европейска столицата на културата 2019. В събота в града под тепетата ще бъде даден старт на грандиозна културна програма, която със сигурност ще привлече вниманието не сама на стотици българи, но и на чужди туристи. 

Посланието на Вартан е поднесено на фона на известната песен "Марица" - реката, която преминава през Пловдив и която, по нейните думи, е символ на свободата.  

"Добър вечер, скъпи приятели,

С огромна радост разбрах, че Пловдив е избран за Европейска столица на културата за 2019 година. Това е напълно заслужено, защото градът е много красив и изпълнен с чар. Освен това е един от най-старите градове в Европа, в който историята и културата се преплитат от векове. Пресича го най-дългата река на Балканите - вашата река, моята река - Марица, която за всички нас е символ на свободата", казва в обръщението си Вартан.

Тя отбелязва, че се е запознала подробно с програмата и признава, че е силно впечатлена. Затова днес трябва да сме щастливи и да се гордеем, че в България имаме всички тези съкровища.

В заключение именитата певица отправя пожелания за щастлива година, изпълнена с много успехи.


Четете още:

🔴 Ученици от 5 български училища се състезават на Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика

🔴 Най-досадните правописни грешки в българския език

🔴 Как Матьо и Даниел ми върнаха документите и вярата в доброто възпитание





Източник: Фактор





Коментари

горе