ВМЕСТО ДА ТЪРСИТЕ "НОВИ БЪЛГАРИ", ЗАПАЗЕТЕ СТАРИТЕ!



Безумната идея на КНСБ, този път вече и с име – проект „Възраждане”, изглежда красиво като балон от сапунена пяна. И също толкова полезна и практична. А най-интересното е, че произхожда от синдикат, който е всичко друго, но не и защитник на правата на работниците.

Откога кучетата на касапите се загрижиха за стадото? Къде бяхте, неуважаеми синдикални дейци, когато бизнесът се възмути от майките, че искали да ползват и платен отпуск, къде бяхте, когато бизнесът обвиняваше майките, родили български деца, в мързел и загуба на трудови навици? Къде бяхте, когато работници работеха при нечовешки условия за мизерни пари? Къде бяхте, когато хората не си получаваха с месеци заплатите?

През 2018 година бизнесът показа най-уродливото си капиталистическо лице. С отказа за вдигане на минималната работна заплата, с директните тежки обвинения към българските родилки и майки, към липсата на подкрепа на майките на деца с увреждания, с толерантността и комфорта за некоректните работодатели. Да си припомним думите на шефа на КТ „Подкрепа” към майките на деца с увреждания: „Приберете си тези нещастни деца от улицата”. Синдикати! Които трябва да защитават трудещите се и правата им!

А сега точно същите синдикалисти искат да внасят „нови” българи – от Молдова и Украйна. Да ги заселват в изоставени къщи, да им търсят работа. За някакви си 100 милиона само бил проектът, нищо пара.

Ами, неуважаеми синдикалисти, ако вие си вършехте работата и защитавахте „робите на труда”, нямаше да се налага да си внасяме такива. Защото никой няма да дойде да работи при тези условия за тези пари. Факт. И след няколко години тези „нови” българи съще ще избягат панически оттук. Докога ще внасяме? За да може спонсориращите ви бизнесмени, вместо да плащат адекватни заплати, да си купуват последния модел модерни автомобили и да почиват по скъпи дестинации.  Като ВИП-арестантите Баневи. Къде бяхте вие, синдикалисти?

Или просто става дума не за работна ръка, а отново за преразпределяне на едни пари? И защо тези пари не ги инвестирате в млади български семейства, да им се предоставят безплатно къщи по селата и малките градчета, да им се намери работа и нормално заплащане? Или не е интересно, защото тук вече ви знаем номерата?

И истината, неуважаеи синдикалисти е, че вие отдавна станахте политици, още когато седнахте в зората на прехода на Кръглата маса и слагахте свои хора в партийните листи, когато получавахте имоти и облаги от властта. За нас вече вие сте от едната страна на барикадата заедно с тях – срещу нас!

Така че да пропуснем! Поне да не разочароваме още повече българите в Молдова и Украйна след далаверата с българското гражданство. Или да продължаваме така, докато всеки, който е роден българин, намрази България! Това ли предлагате?

Елена Гунчева


Четете още:

🔴 Силви Вартан със специален поздрав към Пловдив - Европейска столица 2019 (ВИДЕО)

🔴 Ученици от 5 български училища се състезават на Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика

🔴 Най-досадните правописни грешки в българския език





Източник: СВОБОДНО СЛОВО





Коментари

горе