На какво помага кубче лед върху врата



Нормално е хората да искат да останат по-млади толкова дълго, колкото е възможно. Акупунктурата и ледотерапията се използват от векове и може да помогнат за това. Какво обикновено кубче лед може да свърши за здравето и младостта ни?

Лед върху точката на Фън Фу

Легнете по корем. Поставете кубче лед върху точката и я оставете 15-20 минути, но не повече. Отпуснете се по време на процедурата. Професионалните акупунтуристи препоръчват това да се правят два пъти дневно. Също така може да фиксирате леда с шал или други материали. Не се притеснявайте, ако почувствате студ през първите няколко секунди.

Китайската традиционна медицина казва, че комбинацията между точката на Фън Фу и ледната терапия може да подмлади цялото тяло. Стимулирането на тази точка с кубче за лед може да ви помогне да получите повече енергия и следователно да бъдете по-здрави.

Кои са другите предимствата на тази процедура?

Може да намали главоболието и болката

Точката на Фън Фу се свързва с лечение на главоболия, ниска енергия и замаяност. Ако използвате натиск, топлина или лед върху нея, може да стимулира енергията, насочена срещу болката. Ледът обаче е най-доброто решение срещу главоболието.

Да намали ПМС

Специалистите по акупунктура твърдят отдавна, че има връзка между основата на черепа и симптомите на предменструален синдром. И когато използвате натиск или лед за стимулиране на точката на Фън Фу, тя помага за намаляване на синдрома, включително спазми и променливо настроение. Тази точка също има пряка връзка с менструалния цикъл и стимулирането й може да нормализира процеса в случай на проблем.

Да подобри качеството на съня

Точката на Фън Фу помага за добрия сън. Този важен контролен център е отговорен за дейностите, случващи се в състояние на дълбок сън. Това може да ви помогне да заспите по-бързо и да не се събуждате по средата на нощта. В резултат на това тялото ви почива повече и променя своите сънни навици към по-добро.

Да намали стреса

Тази точка управлява психо-емоционалните разстройства, депресията и стреса. Хората, подложили се на такава терапия, твърдят, че след стимулирането на тази точка нивата на стрес и тревожност стават по-малко. Разбира се, ако стимулирате точката на Фън Фу, тя няма да излекува психологичните заболявания, но чрез подмладяване на тялото може да предизвика желание за по-добър живот.

Да помогне на храносмилането

Тази област управлява важни процеси в тялото като преглъщане и слюноотделяне, които помагат за по-доброто усвояване на храната. Освен това може да намали коремната болка, възпалението и спазмите.


Четете още:

🔴 Бившата тв водеща Супер Бианка: Ракът е избрал грешната кучка!

🔴 Момиче от Пловдив роди за втори път от 65-годишен

🔴 ВМЕСТО ДА ТЪРСИТЕ "НОВИ БЪЛГАРИ", ЗАПАЗЕТЕ СТАРИТЕ!





Източник: mila





Коментари

горе