След 18 години опит в дерматологията и естетиката в Дубай д-р Мария Азарова избра да работи в ултрамодерен център във Велико Търново



Д-р Мария Азарова, която е световноизвестно име в сферата на дерматологията, естетичната медицина и апаратното подмладяване на кожата, се присъедини към екипа на ултрамодерния център iClinic Dermatology & Aesthetics във Велико Търново. Топспециалистката вече прилага впечатляващия си опит в старата столица и става сериозен съюзник на дамите в борбата срещу стареенето, дерматологичните несъвършенства и разкрасяването. За първи път в града и региона практикува медик от подобна величина и достъпът до уменията й е толкова лесен. Нейните знания в комбинация с последното поколение техника, с което клиниката разполага, са в състояние да решат всякакви кожни проблеми и да създадат холивудска визия на всеки, потърсил помощ в iClinic Dermatology & Aesthetics.

Д-р Азарова е от Стара Загора, завършила е медицина през 1989 година в родния си град, а след това работила известно време като общопрактикуващ лекар. Съдбата обаче я отвежда много далеч от България, където успява да изгради зашеметяваща кариера. Първоначално заживяла със семейството си в Мароко, а през 2001 година се преместила в Дубай. В съвременния арабски мегаполис станала част от колектива на прочутата клиника по пластична хирургия CosmeSurge, където се запознала с естетичните процедури и работата с лазери. Възползвала се максимално от шанса да черпи знания и опит от най-добрите в бранша и да усвои боравенето с различни технологии, прилагайки най-новото в сферата на разкрасяването като радиовълни, ултразвук и много други. Сред стотиците й доволни клиентки били съпруги на шейхове, известни дами от популярни фамилии в емирството, тамошни знаменитости.

„Не е тайна, че много заможни хора пътуват до Дубай, за да си правят разкрасителни процедури и това е свързано с факта, че всички нови технологии и методи в дерматологията и естетиката се практикуват там. Казвам го отговорно, защото, докато работех в CosmeSurge, си идвах в България периодично, посещавала съм новоокрити клиники и тогава лекарите не можеха да си позволят толкова скъпи машини, а клиентите да плащат толкова скъпи процедури“, сподели д-р Азарова.

Няколко години по-късно започнала работа в компанията Kalium Group, която дистрибутира естетични машини. Фирмата е свързана с топклиниките в Дубай, чиято собственичка е прочутата д-р Мария Катар. Старозагорката започнала тренинги на лекари за работа с лазери, като при нея се обучавали медици от Саудитска Арабия до Ливан. Впоследствие бил създаден Institute of Medical Aesthetics, в който се провеждали едномесечни лазерни курсове по американска програма, а д-р Азарова била сред лекторите. В Дубай било единственото място извън САЩ, където се провеждала програмата за естетично образование на лекари – American anti aging association.

В края на миналата година топспециалистката се прибрала в България поради семейни причини, а завръщането й съвпаднало с предложение за работа от iClinic Dermatology & Aesthetics във Велико Търново. Не се колебала дълго, тъй като харесвала старата столица още от ученическите си години, има роднини тук и останала впечатлена от техническото въоръжение на клиниката.

„Когато се върнах у нас iClinic Dermatology & Aesthetics още прохождаше, но за няколко месеца нещата са променени в позитивен план. Дори в Дубай няма такава клиника, която за 6 месеца да имат такъв ръст от пациенти. Много е хубаво, че все повече обикновени хора, не само популярни личности, се обръщат към нас, защото проблемите на кожата и външния ни вид са еднакви за всички. В последните години и тийнейджъри търсят дерматологична помощ. Всеки се вглежда във вида си и се стреми към най-добра визия. Има бум на търсенето на естетични процедури, докато преди десетина години българите бяха скептично настроени към тези интервенции“, коментира д-р Азарова.

По думите й едни от най-честите оплаквания, с които идват дамите в клиниката са пигментации по лицето, тъмни кръгове в околоочната зона, двойна брадичка, желание за подобряване контура на лицето.

„Имаме набор от доста различни техники и апаратура, за да се справим с тези проблеми.

 

ВСИЧКИ ПРОЦЕДУРИ СА НЕИНВАЗИВНИ И НЕЩАТА СЕ СЛУЧВАТ ЛЕКО, ПРИЯТНО И ПОЧТИ БЕЗБОЛЕЗНЕНО

 

За да се постигне определен резултат е препоръчително интервенциите да се комбинират, а ние можем да направим това, защото разполагане с най-модерното оборудване като лазерни машини, радиовълни, утразвук и т.н. и непрекъснато се разширява обемът на дейностите, които предлагаме“, обясни специалистката.

Д-р Азарова уточни, че предстои в центъра да започне правенето на плазмолифтинг или по-популярен като вампирски лифтинг. При него се взима се кръв от съответния пациент, отделя се плазмата и тя се инжектира в кожата или косата. Ефектът е страхотен, тъй като плазмата е богата на растежни фактори и съставки, които дават уникалната възможност за естествено обновяване на кожата, изглаждане на фини и дълбоки бръчки, редуциране на несъвършенства и придобиване на красив, блестящ и сияен вид. Когато се прилага при косата, резултатът е спиране на косопада.

С наличните различни лазери пък се правят разнообразни пилинги и изсветляване на околоочната зона, премахва се пигментации и белези от акне. На разположеие е технология, чрез която се контурира лицето, резултатите са видими дори само след една процедура, а когато се направи три пъти, визията на лицето се променя.

„Можем да третираме и тялото, защото не бива да забравяме, че нашият външен вид не е само лице. Можем да премахваме мастни натрупвания, които дори с фитнес не могат да изчезнат. Става дума за паласки, мастни натрупвания в областта на корема, по контура на бедрата и т.н. Те много успешно могат да се премахнат поради факта, че използваме ултразвукова технология, а ефектът е перманентен. Това се дължи на факта, че ултразвукът разрушава част от мастните клетки, а те са определен брой, когато премахнем определен слой, няма шанс те да се появят отново и контурът ще се запази – независимо дали човекът сваля, или качва тегло. Хубаво е тези процедури да се започнат през зимата, тъй като пролетта и лятото бързо ще дойдат и когато стане време за бански, ще впечатлим със страхотно тяло“, казва д-р Азарова.

Друга новост, която за първи път ще се прилага в центъра и у нас, е интимното подмладяване. По думите на специалистката в България темата вече предизвиква интерес, докато в Дубай интервенцията е особено популярна. Твърди, че е заблуда всеобщото схващане, представящо арабските жени като твърде консервативни и отричащи естетична грижа в сферата на гениталиите.

„Жените там раждат по повече от две деца и всяка родила жена е наясно, че след раждането нещата в интимната зона се променят. Има и такива, които вече са над 30 години и също се нуждаят от подмладяване в тази част. Това е много тясно свързано със семейните отношения и здравата връзка между партньорите. Имаме технологии, които са много деликатни и могат да решат проблема“, увери тя.

Процедурата е безболезнена, не изисква период на възстановяване, трае около 30 минути и резултатите се усещат след първата интервенция.

Всеки, който иска да подобри външния си вид и да бъде консултиран от д-р Азарова, може да го направи, като си запише час на телефон 0882 004 454 и 0882 004 455.

iClinic Dermatology & Aesthetics се намира на улица „Чавдар войвода“ 7 и работи всеки делничен ден от 10:00 до 19:00 часа.

Галина ГЕОРГИЕВА


Четете още:

🔴 Как да се справите със злобния и вечно критикуващ колега?

🔴 Лош кредит, ЧСИ и как да действаме в тази ситуация

🔴 Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе