Българи в Чикаго събраха $1900 за малкия Борил от Хасково



В първите седмици на 2019 година можем да споменем края на 2018-та като сезон на веселие, любов и доброта. Коледните празници отново бяха момент на безброй благотворителни събития, измежду които и благотворителната акция за малкия Борил от гр. Хасково.

Акцията, наречена “А week of Christmas”, се проведе под формата на безплатни събития като йога, танци, кръжоци и спорт, на които посетителите даряваха сума по лична преценка, за да се помогне на едно младо семейство в нужда. Борил е едва на 6 месеца и е роден с болест на Хиршпрунг. Нужна е оперативна намеса, за да се излекува детето, но семейството все още чака одобрение за операция в Англия. Междувременно Борил прекарва по-голямата част от живота си в болници.

С тази едноседмична акция бяха събрани и изпратени $1900, които ще помогнат на семейството му. Родителите благодарят на цялата българска общност в Чикаго, която взе участие по един или друг начин в акцията.

Сърдечно благодарим на център “Българика” и “Pinko gym”, без които акцията не би могла да се осъществи. Всички инструктори подкрепиха каузата с отворени сърца. Благодарност и на всички български медии в Чикаго за отзивчивостта. Магазин “Малинчо” и църквата “Света София” отново застанаха зад добрата кауза с кутии за дарения. Сърдечно благодарим и на Евелина (hairstylist) и Виктория Георгиева (представител на Forever Aloe), които дариха своя профит от седмицата по време на акцията в полза на Борил.

Скъпи приятели, добросърдечни хора, благодарим Ви за съпричастността и загрижеността. Бъдете благословени и нека добрината Ви се върне многократно.

Бъдете здрави и щастливи през новата 2019-та година и нека сбъднете и най-съкровените си мечти с лекота.

 

Даниела Вълканова, 


Четете още:

🔴 Недовършени разговори с Катрин

🔴 Българските ученици завоюваха 21 медала от Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика

🔴 Той си купи нова електронна винетка и ето какво се случи после





Източник: Euro Chicago





Коментари

горе