Не е достатъчно просто да имате дърво на парите у дома, важното е то да цъфне - ето как да го стимулирате:



Вероятно и вие го имате някъде в дома си - дървото на парите или т.нар. пахира .

Но знаехте ли, че то цъфти? При това, това е много добър знак. Хората казват: "В къщата, където цъфти дървото парите, винаги ще има просперитет и благополучие." В Китай се смята, че ако при засаждането му в саксията сложим монети (задължително от жълт метал) или окачим монетите на самото дърво, когато растението цъфти, тогава богатството в дома е гарантирано.

Много хора са изненадани, когато научат, че растението дава цвят дори и в обикновени домашни условия.

Дървото на парите е известно на почти всички, а в много домове го отглеждат. Това цвете е простичко и никак не е капризно.

Но то не радва с цъфтежа си всички. Защо? Просто не всеки знае особеностите на това растение и съответно не полага правилната грижа за него.

дърво на парите

Основните причини, поради които дървото на парите не цъфти: 

1. Цветето започва да цъфти за първи път, когато възрастта му е около 5 години. Може би растението все още не е достигнало тази възраст и следователно не цъфти. 
2. Пахирата цъфти по-охотно, ако светлата част на деня е по-къса. Вероятно слънчевите лъчи падат твърде дълго върху растението и то се нуждае от почивка. 
3. Дървото на парите принадлежи към рода сукуленти и всъщност не се нуждае от изобилие на влага. Най-вероятно почвата му е твърде мокра, така че ни радва само с листа.

Първо трябва да отстраните тези причини. Тогава всичко ще стане много по-лесно.

И още нещо важно - през зимата трябва да подсигурите на растението период на покой. То ще се чувства отлично при температура от 10-15 градуса (в никакъв случай не го слагайте до радиатора на прозореца) например на остъкления балкон. Сведете поливането до минимум - почвата трябва да е напълно суха, преди да напоите. Започнете с подхранването чак през пролетта-лятото.

Ако спазите всички тези простички правила, пахирата ще ви зарадва с най-прекрасните бели цветчета!


Четете още:

🔴 Прокурорка оневини Московски за инцидента със сина му

🔴 Най-честите грешки при пране, които съсипват дрехите

🔴 8 навика, от които трябва да се отървете, когато навършите 30 години





Източник: За Жената





Коментари

горе