Роми раждат по 8-9 деца, пишат ги болни... Докога, пита Каракачанов!



Въпрос на държавна политика е дали държавата ще стимулира раждаемостта в гетата, отсече вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ.

"Нормалните хора, които имат чувство за отговорност, които не могат да си позволят да направят 5 деца, защото знаят, че няма да им стигнат парите и искат децата им да бъдат нормални граждани, а не да ходят да крадят и просят, правят по 1-2 деца", настоя Каракачанов.

Има друга категория, в която знаят, че колкото повече деца, толкова повече помощи, посочи вицепремиерът.

"Правиш 8-9 деца - едните ги пишеш глухонеми, другите болни от епилепсия. Че ти нямаш никакъв интерес да работиш. Това държавата докога ще го стимулира?", запита Каракачанов.

"Не може и не е правилно да се слага знак за равенство между етническа принадлежност и престъпления. Но ако погледнем фактите, за съжаление, са характерни за тази общност. Политически коректно е едно, но фактите трябва да бъдат посочвани", добави той.

„Те могат да не си пращат децата на училище, могат да ги пращат да проституират, да крадат, да просят. Могат да не ги възпитават, могат да влязат в собствеността ти и да откраднат, да те пребият и да те изнасилят. Тази част от циганското население трябва да бъде вкарана в пътя. Това не може да продължава“, каза още Каракачанов.

Той посочи, че трябва да се отделят пари да се строят социални жилища, но в много от случаите хората, които се настаняват там, не го ценят.

"Имаме предложение безработните членове на семейството, което ще се настани там, да участват в строежа му", каза още Каракачанов.


Четете още:

🔴 Как Емануил от София пребори рака за 3 месеца

🔴 Слави Трифонов влюбен в тайнствена жена

🔴 Опасно мобилно приложение зомбира децата! Две 14-годишни момичета пострадаха





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе