15 прости начина да се отървете от излишното тегло според Аюрведа



Днес щв ви споделим няколко здравословни начини как да се отървете от излишните килограми и теглото, което ви пречи и то без диети и гладуване.

Преяждането, стресът и хормоналните дисбаланси карат хората да трупат мазнини. Поради наднорменото тегло възникват болести и животът се съкращава. Ако се борите с килограмите, преминавайки през много диети, но без да получите резултат, тогава е време да се обърнете към Аюрведа - най-старата индийска "наука за живота". Според ученията има връзка между типа на конституцията на човека и особеностите на храносмилателната му система. Подробното им описание може да намерите в тази статия .

[как да отслабнете у дома]

Събрали сме 15 универсални аюрведа правила за всички видове тяло, които ще ви помогнат да подобрите цялостното здраве и да намалите теглото си по естествен начин , без химикали и екстремни диети.

Събудете се рано
Ако станете в 6-7 часа, ще се почувствате будни, ще имате време да направите повече неща и да намалите нивото на токсините в тялото. Ако човек спи през деня или става редовно след 8 часа, това допринася за увеличаване на теглото.
Легнете си в часовия диапазон 22: 00–23: 00
Независимо колко е невъзможно да изглежда това правило, вие ще свикнете с него. И се опитват да не се претоварвате преди лягане с четене и гледане на филми.
Пийте вода на гладно с лимон,
започнете сутринта с чаша топла вода и една четвърт лимон - това почиства червата от отпадъците и стимулира подвижността.

[как да отслабнете у дома]

Масажирайте кожата си
Всяка сутрин правете душ, за да подобрите кръвообращението и да елиминирате токсините.
Яжте джинджифил преди хранене
Ако не сте сигурни как да ядете, за да отслабнете у дома , тогава започнете всяко хранене с малко парче кисел джинджифил. Този малък трик намалява апетита и намалява глада.
Яжте редовно и само когато сте гладни
Пропускането на закуска, обяд или вечеря, не дава на храносмилателната система да функционира напълно. За правилния метаболизъм тялото ви трябва да хапвате 2 пъти обилно и 2 пъти лека закуска през деня. Също така се опитайте да не ядете след 19 часа.

[как да отслабнете у дома]

Комбинирайте правилно храните

Избягвайте храни, които са различни по състав, вкус, енергия и ефект върху храносмилането. Несъвместимите храни претоварват храносмилането, потискат производството на ензими и допринасят за натрупването на токсини. Запомнете: протеините са отделени от въглехидратите, а плодовете са отделени от останалата част от храната.

Пийте топла вода, докато ядете.

Топла вода стимулира обмяната на веществата, подобрява бъбречната функция, регулира кръвната захар и намалява апетита за сладкиши.

Един от най-полезните продукти, които могат да се консумират от всички, е пречистеното масло Гхи. Пречистено е, защото с термична обработка се изпарява водата, съдържаща се в него и се отделят белтъците и протеините Казеин

Аюрведа маслото от топено масло е високо ценено заради лечебните си свойства-  съдържа витамин Е и А, както и линолеова киселина, която е незаменима и не се произвежда от организма, ускорява всички стадии на храносмилането, ускорява метаболизма, способстващ изчистването на тъканите от шлаките, помага за храненето на клетките, тъй като има къса молекула, то е способно да навлезе вътре в клетката през клетъчната мембрана и по този начин да изчисти мастно-разтворимите токсини от клетката

[как да отслабнете у дома]

Изпийте чаша морков, цвекло и сок от краставица.Смесете прясно изцеден сок от моркови, цвекло и краставици от 2 ч.

Л. Ленено масло и да пийте този коктейл на празен стомах, по време на закуска или преди следобедната закуска.

Яжте естествена и прясна храна, всичко, което оставяте в тялото ви, трябва да е прясно - без консерви, тридневни манджи или бързо хранене!  .

Направете вашата храна средно време най-задоволителна, а вечерята е лесна и бързо смилаема. 2-3 хранения на ден са достатъчни, за да се поддържа идеалното тегло, да се избягват болести и да се удължи живота. Основната храна трябва да бъде между 11 и 14 часа следобед.

Дъвчете копър след хранене- след обяд и вечеря внимателно дъвчете една четвърт чаена лъжичка от семена от копър, дръжте го в устата си и преглътнете. Копърът освежава дъха, успокоява нервите, облекчава напрежението и насърчава здравия сън.

Правете дихателни упражнения

Дори 10 минути дихателни упражнения на ден ще ви дадат енергичен изблик, яснота на мисълта и подобряване на храносмилането.

 

Вземете половин час физически упражнения.

Задайте таймера за 30 минути гимнастика всяка сутрин или през деня. Ако сте джогинг, плуване, колоездене, страхотно! Той хармонизира и подмладява тялото ви, придава му гъвкавост, сила и издръжливост.

[как да отслабнете у дома]

Това са най-старите индийски правила за хранене и живот, изпитани от времето. Те подреждат всички процеси в тялото, освобождават тялото от болести и ги очистват от неспокойни мисли. Аюрведа за отслабване е алтернативен подход за отслабване на принципа на златната среда.

В него няма стандарти и забрани, но има препоръки как да се използва силата на природата и вътрешните ресурси на човека в полза на здравето. Тя е много по-добра от глад , диети и в същото време се чувствате нещастни.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятели!


Четете още:

🔴 Това са наистина неща у една жена, на които никой мъж не може да устои

🔴 Жените от тези зодии не са най-големите красавице, но са магнетични за мъжете

🔴 Маги Халваджиян вдигна завесата за "Господарите"! Няма никакъв шанс за БНТ, но...





Източник: За Жената





Коментари

горе