Развръзка: Бременната българка спечели срещу уволнилият я българин-работодател в Германия



 

Вероятно читателите  си спомнят за статията от преди две седмици, когато ви разказахме, как бременната и със съмнения за онкологично заболяване млада българка е била уволнена безцеремонно от работодателят и – наш сънародник. Тогава тя се зарече пред нашето издание, че ще съди безсърдечният си шеф, а ние споделихме цялата история около нея с готовност да окажем съдействие на всички нива.

Ето, вече сагата има продължение и спокойно можем да кажем, че има и положителна развръзка. Работодателят – българин се е отказал още преди началото на делото и е поискал извънсъдебно споразумение. Той се е съгласил на обезщетение и тя е възстановена на работа. Освен това, тя е получила лекарска забрана да работи по време на бременноста си, така че, Д.Т. ще остане в къщи през цялата бременност и след това по време на законната отпуска след раждането.

Това е един от малкото случаи на успешно решение на проблем, тъй като жената е образована и амбициозна. Не се е поддала и е потърсила правата си навреме. За това, апелираме към нашите сънародници в чужбина, търсете правата си на всяка цена и не се плашете!

Иван Петрински


Четете още:

🔴 Най-малкото училище в Европа е на гръцки остров, в него има само един ученик

🔴 Традиционен български събор в Микулчице ‘2019

🔴 Почина актрисата и първа телевизионна говорителка Цветана Гълъбова





Източник: newsbg





Коментари

горе