Почернената майка на убития полицай с разтърсваща изповед




За първи път решиха да говорят болката, мъката, скръбта и очакването си за правосъдие си майката и сестрата на зверски убития от командоса Ангел Желязков полицай Добромир Лазаров. Лиляна Моллова и Весела Ноева се довериха на Блиц, за да споделят ужасяващи факти около загубата на скъпия си син и брат.

"Аз не живея, аз съществувам", проплака почернената майка.

"Брат ми е убит по особено жесток и професионален начин. Запознах се с делото и с протоколите както и снимките от аутопсията. Колкото и да ми бе трудно, видях трупа на брат си. Ръцете до лактите му са нарязани, на врата има входно- изходна рана от ножа, което за мен значи, че целта на Желязков е била артерията на шията. Раните в гръдния кош не са хаотични, като при самоотбрана. Направени са точно и методично от ляво под правя линия, дори с почти еднакви разстояния. Четири пъти го е наръгал, като последната е с вътрешно завъртане към сърцето и целия дроб.

Целта е била убийство, не самоотбрана. А Люба Алексова е могла са предотврати това, но нищо не е направила. Предполагам, че е било удоволствие да гледа как двама мъже се избиват за нея. Що за цинизъм? Как спи тази жена, как?", не спира да задава въпроси сестрата на жертвата-Весела Ноева.

Майката, която е непрежалима в мъката за сина си, прочете част от писмото, което е написала до ген. Явор Матеев-началника на обвинения в убийството командос Ангел Желязков. Възрастната жена е възмутена, защото в деня на погребението на Добромир, колеги на Желязков аплодираха във Военен съд Пловдив освобождването му от ареста.

Фаталната Люба Алексова е започнала работа в РУ Карлово като разслезващ полицай. Там пламнала любовта й с полицая от Сопот Добромир Лазаров. Казала му е, че е прекъснала дългогодишната си и проблемна връзка с Ангел Желязков-командос в 68 бригада в Пловдив, който я биел и тероризирал, защото бил избухлив, дразнел се, че нямали деца. Оплаквала се е многократно на Лазаров. Според сестрата на жертвата, младата жена е насъсквала един срещу друг двамата мъже.

Във фаталната вечер на 21 май миналата година Люба е повикала Добромир Лазаров в Пловдив. Няколко чака били двамата, после се обадил Ангел Желязков, който настоял тя да отиде да го вземе от съседно село. После двамата се срещнали с Добромир и там се е разиграла фаталната сцена. Разследването сочи, че Желязков е слязъл от колата и е тръгнал срещу съперника си воъръжен със специален боен нож. Полицаят е бил невъоръжен, с голи ръце. Умира от раните си.

Днес фаталната Люба и кървавия Желязков вече не са двойка, но в гроба завинаги остана 44-годишният Добромир, за когото в Сопот близки, приятели и колеги не спират да скърбят. На 21 февруари почернените майка и сестра ще носят помен 9 месеца от смъртта на човека, който е обичал и е искал да бъде щастлив.


Четете още:

🔴 10 брутални истини за мъжа Козирог

🔴 Неграмотни избиратели определят бъдещето ни

🔴 Ритуалът, който сбъдва и най- съкровените желания. Милиони вече опитаха и успяха, време е и вие да пробвате





Източник: plovdiv24





Коментари

горе