Заключението на ТЕЛК: Митьо Очите е 96% инвалид



Престъпната дейност на Митьо Очите е започнала веднага след излизането му от затвора преди повече от 3 години.

Това стана ясно по време на заседанието в Специализирания съд в столицата. По думите на прокуратурата в досъдебното производство са разпитани редица свидетели, повечето от които защитени.

От събраните доказателства става ясно, че дясна ръка на Очите е бил мъж, с прякор Рачо. Групата на Желязков е палила, заплашвала и разпространявала дрога, а решенията за всичко е взимал и нареждал самият Димитър, съобщава Traffic News.

За мокрите поръчки, свързани с палежите, се е заплащало по 1500 лева. Авторите на посегателствата са избирани по начин, чрез който ако бъдат спипани, да не се стигне до Митьо Очите и хората му.

В съдебна зала бяха представени изисканите от магистратите писма от следствения арест, описващи медицинският преглед, извършен снощи. В листите е описано, че Желязков е в добро състояние, контактен и няма нужда от специфична медицинска грижа.

Представени бяха и експертизи от ТЕЛК, в които е констатирано, че мъжът е с 96 % нетрудоспособност.

Пледоариите на прокуратурата продължи и с доказателства, свързани с нарко разпространението. Очите е гарантирал за стоката си, споделяйки на клиентите, че е директен внос от Турция.

Димитър Желязков е заплашвал кандидат бизнесмени. Свидетели са разказали, че не могат да си отварят заведения, игрални зали и други търговски обекти на територията на Слънчев бряг. Тези, които имали вече отворени пък плащали по 20% от оборота си на Желязков, за да бъдат спокойни.

Един от свидетелите по делото е собственикът на хотел Хризантема в Слънчев бряг, който е бил заплашван от Очите.


Четете още:

🔴 Истинските имена на родните звезди, някои ще ви шашнат

🔴 Калин Сърменов за младата си съпруга Боряна: Тя ме лъжеше, че е на 18...

🔴 Само се намазах с тази домашна паста, която сама си приготвих и се сбогувах с разширените вени





Източник: dunavmost





Коментари

горе