Красива българка обиколи целия свят и направи нещо, което прикова вниманието на всички към нея (СНИМКИ)



Меги обикаля целия свят заедно с приятеля си Иво и се наслаждава на невероятни пътешествия в различни части на света. Дотук нищо необикновено - съвременният начин на живот помага на много хора да сбъдват мечтите си и да пътуват. 

Но мисията на това младо и красиво момиче е малко по-различна. Навсякъде то носи българска носия и по този начин запознава представители на различни култури с българската. 

Двамата описват историите си във фейсбук страницата "Една българка около света", а също и на блога си.

Ето какво обясняват Меги и Иво:

"Една българка около света? Да - ние сме Меги и Иво и обожаваме да пътуваме. В началото на 2018 година решихме, обикаляйки света, да запознаем хората, които срещаме, с България и българската култура. Това е начинание, на което се бяхме и отдали и през петте години, през които работихме като екскурзоводи в България - запознавахме ги с нашата история и фолклор. 

Е, когато обикаляме, нямаме възможност да разказваме историята на България на напълно непознати хора. Затова решихме просто да обикалим света с хубавите български народни носии, като в същото време правим снимки на Меги пред големи и малки световни забележителности. Започнахме с храмовият комплекс Чичен Ица в Мексико, където северняшката носия на Меги предизвика огромен интерес сред туристите, които оставаха доста изненадани, когато им казвахме, че всъщност това е българска народна носия. "

Всяка една снимка, която Меги публикува е придружена със съответната история.

Например последното й посещение е във Виетнам. 

"Една българка в Хой Ан, Виетнам. Да си признаем, май на виетнамците българската носия им дойде малко по-натруфена. Свикнали бяха на доста по-изчистени форми и дизайни. Все пак се намериха две девойки, които да поискат да се снимат с Меги и нейната българска носия. В последствие се оказа, че са корейки и затова ги е грабнала северняшката носия, но срещата на културите отново беше интересна", пише по този повод Иво. 

И независимо къде е - дали в Гърция, приказна Италия или на другия край на света - Кения, Меги винаги носи с усмивка носията и приковава вниманието към себе си. 

Насладете се на още от пътешествията на Меги:

Германия

Кения

Камбоджа

Кастелмола, Италия

Сицилия. Вулканът Етна

Чичен Ица, Мексико

Сантана, Мадейра.


 


Четете още:

🔴 Потъналата в скръб Лепа Брена публикува снимка с трагично загиналия Шаулич

🔴 Вижте ексклузивно ВИДЕО от бруталната касапница с колата на Шабан!

🔴 Коя е първата Мис България (СНИМКА)





Източник: Блиц





Коментари

горе