Ето какво се случва днес със звездите на сръбската музика от близкото минало



и до последните си дни не слиза от сцената.
Активна кариера продължават да развиват и останалите му колеги от златните години на сръбския фолк, с който израстват няколко поколения българи и който
се превръща
във вдъхновител
за българския попфолк. Емблематични и до днес са Лепа Брена, Весна Змиянац, Драгана Миркович, Миле Китич, Мирослав Илич.
Макар и по-млада от тях, на същата слава се радва Цеца Величкович. А като се говори за сръбска музика, неминуемо изплува името на “Сребърни крила”, но те се радват на популярност най-вече сред почитателите на рока.
Певците на бивша Югославия излязоха от пределите на родните си места и се превърнаха в балкански звезди. За някои от тях музиката продължава да е основен източник на доходи, за други, вече стабилно осигурени, концертите са само за да подхранват любовта си към музиката и да разнообразяват живота си на иначе доста богати и непрекъснато пътуващи хора.

Лепа Брена чака внуче
от доведения си син


Кралицата на сръбската музика Лепа Брена се прибра в Белград преди броени дни след няколкоседмични далечни пътувания. 58-годишната звезда продължава активно да се занимава с музика и направи турне в Австралия. По време на концертите като специален гост пя големият ѝ син Стефан, а според отзивите го очаква бляскава кариера. Именно той бе отвлечен през 2000 г. и бе върнат след 8 дни в плен срещу 2 млн. марки. От огромния стрес косата на майка му побелява за една нощ.
След професионалните ангажименти Фахрета Яхич, както е истинското име на Лепа Брена, съпругът ѝ Слободан Живойнович и двамата им синове - Стефан и Виктор, избраха да почиват на Бора Бора.
В момента семейството е в трепетно очакване на първо внуче. Филип, синът на Слободан от предишния му брак, чака бебе. Въпреки че не му е кръвна майка, Лепа Брена истински се вълнува, защото от съвсем малък е приела бъдещия татко като свое дете.
На 8 март певицата ще пусне най-новата си песен. Датата не е избрана случайно, парчето ще бъде посветено на жените и техния празник. 

Драгана Миркович
живее във Виена

Драгана Миркович започва да пее още като ученичка в родното си село Касидол. Като солистка на местния музикален състав тя е забелязана от големи музикални компании в бившата Югославия, които изпращат свои представители да преговарят с родителите ѝ, предлагайки да я превърнат в звезда. В началото баща ѝ отказва, но накрая отстъпва и на 15-годишна възраст бъдещата звезда записва първата си песен.
Вече като популярна певица Драгана Миркович изнася концерт във Виена, където се запознава с живеещия там хърватски бизнесмен Антон Бийелич.

За двамата е любов от пръв поглед и след година и половина любов от разстояние тя решава да се премести във Виена, където семейството продължава да живее и до днес. Двамата имат син и дъщеря, собственици са и на музикална телевизия.
В началото на тази година Драгана и Антон бяха на гости на холивудската звезда Жан Клод ван Дам, с когото са близки семейни приятели. Зад океана певицата се видя с още куп знаменитости, сред които Кейт Мос и Памела Андерсън. Междувременно Драгана продължава да пее пред публика и да пълни залите по света, но благодарение на бизнеса на съпруга си е водена не от финансов интерес, а го прави за удоволствие.

Миле Китич празнува 35 години
на сцената в България


Роденият в Босна и Херцеговина Миле Китич вместо родината си избра България, за да отпразнува 35 години на сцената. Певецът винаги е казвал, че има специално отношение към страната ни и като благодарност към нашата публика направи два концерта в края на миналата година, за да отбележи празника си. Самият той твърди, че слуша много българска музика, затова не е странно, че пее и нашата народна песен “Девойко мари хубава”. В интервюта се шегува, че ще продължи кариерата си поне докато стане на 100 години, но сега прецизно селектира участията си и прави само големи концерти. 

Весна Змиянац
често е в България


Весна Змиянац няма богат съпруг до себе си и продължава да се старае да развива активна певческа кариера. Често има участия и пред българските си фенове в различни точки на страната ни. А в репертоара ѝ присъстват много наши народни песни.
По нейните стъпки върви дъщеря ѝ Николия, но около името ѝ не вървят непрекъснато скандални новини, каквито продължават да излизат за майка ѝ. Някои медии в западната ни съседка твърдят, че Весна Змиянац дълги години е имала проблеми с алкохола. Тя отрича, но признава, че тъй като пее в нощни заведения, наистина обръща по някоя чашка, но не прекалява. Непрекъснато ѝ приписват връзки със значително по-млади мъже от нея, а най-запалените ѝ фенове още помнят горещите кадри, за които навремето тя позира разсъблечена.


Цеца Величкович отказа
да направят холивудски
филм за живота ѝ
45-годишната Цеца Величкович-Ражнатович е най-младата, но и най-скандалната звезда от златното поколение на сръбската фолксцена. Изпълнителката на “Кукавица” се омъжва за Желко Ражнатович-Аркан през 1995 г., като става причина за развода му с предишната му съпруга Наталия. Семейното щастие продължава само пет години, през 2000 г. той е убит.

Светлана Величкович, както е името на Цеца, остава вдовица с две деца - Велко и Анастасия. Дъщеря ѝ в момента се изявява като модел, но и пее много добре. Синът ѝ учи икономика и мениджмънт. След смъртта на Аркан певицата слиза от сцената за около година, но отново се връща. Междувременно наследява съпруга си като президент на футболен клуб “Обилич”.

През годините срещу нея са повдигани няколко обвинения и изкарва няколко месеца в ареста. Има съмнения, че е укривала членове на престъпния Земунски клан, има обвинения за присвояване на огромни суми от футболни трансфери и притежание на незаконно оръжие. Черните облаци обаче не пречат на кариерата ѝ и тя продължава да се радва на огромен успех. Едно от най-популярните ѝ парчета през последните години е “Трепни” от албума “Аутограм”.
Певицата получава предложения от Холивуд интересната ѝ съдба да бъде филмирана. Тя обаче отказва, защото лентата щяла да бъде твърде комерсиална.


Мирослав Илич пя
в събота в София

В събота - 23 февруари, Мирослав Илич направи поредния си благотворителен концерт у нас. 68-годишният изпълнител пя в зала 1 на НДК, а със събраните от билетите средства ще бъде купена медицинска апаратура за Клиниката по детска кардиология в Националната кардиологична болница в София.
През 2016 г. Мирослав Илич и близкият му приятел - покойният вече Шабан Шаулич, направиха два концерта в зала “Арена Армеец”, с които събраха средства за изграждане на топлоцентрала в дома за деца, лишени от родителски грижи, в село Доганово.
Роден в село Мърчаевци, бивша Югославия, бъдещият певец първоначално има съвсем други планове за бъдещето си. Завършва гимназия в Чачак, а след това учи в Електротехническия факултет в Скопския университет. Музиката обаче се оказва неговата голяма страст и се качва на сцената през 1972 г., а с неговите изпълнения растат няколко поколения почитатели на сръбския фолк.


“Сребърни крила” се
събират след дълга пауза


Когато става въпрос за сръбска музика, няма как да не се спомене култовата банда “Сребърни крила”. Нейната музика обаче не е фолк, музикантите забиват рок, а славата им излиза далеч от пределите на някогашна Югославия. Групата е създадена през 1978 г. от вокала Владо Калембер. След осем години той се отделя, за да прави самостоятелна кариера. През годините в бандата се сменят различни имена, а през 2000 г. тя окончателно се разпада. През 2012 г. нейният създател Владо Калембер решава да я възроди и заедно с колегите си отново тръгват по концерти.
 


Погребаха Шабан
Шаулич в Белград
Като легенда се носи интервю на Мирослав Илич, в което бил попитан кой е кралят на сръбската музика, той отговорил: “Аз!”. Последвал въпрос: “А Шабан Шаулич?”, Илич отвърнал: “Ааа, сега не говорим за богове!”. Такова е отношението както на известните сръбски певци, така и на многобройните фенове към Шабан Шаулич, който почина на 17 февруари в Германия. Певецът получи инфаркт след катастрофа, в която пиян шофьор без книжка забива колата си в автомобила, в който се движи Шаулич.

Тялото на 67-годишния изпълнител бе превозено от Дортмунд до Белград с правителствения самолет. Президентът на Сърбия Александър Вучич и министърът на отбраната Александър Вулин посетиха дома на звездата, за да изразят своите съболезнования на близките. Поклонението се състоя вчера, 22 февруари, в сградата на Общинския съвет на Белград, където се стекоха стотици хора, за да се сбогуват със своя идол. За погребение на Шабан Шаулич бе отредено място в Алеята на заслужилите граждани на новото гробище в града.
 


Четете още:

🔴 Навършват се 6 години от смъртта на Пламен Горанов

🔴 Тя пиеше сода с вода всеки ден. След един месец, тялото й бе неузнаваемо!

🔴 Лечителката Севинч Балакчъ, помогнала на Ламбо:Виждам и предстояща болест





Източник: За Жената





Коментари

горе