Вече можем да проверяваме трудовия си стаж сами: Вижте как и къде!

Луксозна къща, скъп столичен квартал. А собственикът – краде токЕкипи на ЧЕЗ Разпределение установиха за седми пореден път луксозна къща в столичния квартал Киноцентър-Драгалевци да консумира неправомерно електроенергия, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Компанията е подала за пореден път сигнал до органите на МВР.

Къщата е с преустановено електрозахранване заради неплатени задължения от 2017 г., а клиентът е с образувано досъдебно производство през 2018 г., които са заради предходните нарушения, добавиха от ЧЕЗ.

Кражбите на електроенергия на къщата до момента са реализирани чрез директно присъединяване към електроразпределителната мрежа. Установеното днес нарушение е направено чрез изграден допълнителен кабел под земята.

От дружеството посочиха, че 26 процента от нарушителите са регистрирани повече от веднъж за кражба на ток, като 980 от тях са с над 3 съставени протокола през последните три години.

Заради това, от ЧЕЗ Разпределение обявиха, че очакват нови правила, които да въведат строги санкции не само по отношение на цената, но и по отношение на срока за дотаксуване на електроенергия за некоректните потребители.

Кражбите на ток влошават качеството на електроенергията за всички клиенти. Необходимо е да има обществена нетърпимост, ускорени процедури, ефективни и по-тежки санкции срещу извършителите, за да се защити интересът на коректните граждани, пише в съобщението.

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!Източник: Днес.БГ

Следваща статия:
Алекс Раева ще става майка

Коментари

Видео на деня

горе