Йод+мляко - сместа, която изтребва до крак листните въшки от розите. Проверено и работи!



листни въшки

Ако сте любител-градинар, сигурно нямате търпение да видите първите ярки цветове в градината си. Безспорна любимка на всички е красивата роза - отрупаният в цвят храст радва окото и сърцето.





Но всеки градинар се е сблъсквал с напастта, която е способна да унищожи и най-прекрасното цвете - листните въшки . Те са може би най-отвратителният и упорит вредител, която може да живее във вашата градина.

Днес ще ви научим как да вземете нещата под контрол. За да си приготвите сами спрей срещу листни въшки , ще са ви необходими:





  • 2-литрова бутилка с пулверизатор
  • спринцовка
  • 100 мл прясно мляко
  • шишенце с йод




В шишето изсипете 1 литър вода. Отмерете със спринцовка половин кубик йод, залейте го със 100 мл мляко и разбъркайте. Млякото става с красив жълтеникав цвят. Изсипете йодираното мляко в бутилката, където вече имате 1 литър вода. Разклатете и напръскайте розите и другите растения, засегнати от листни въшки.

Това средство не само се бори с листните въшки, но също така е и превантивна мярка срещу гъбични заболявания (фитофтори, брашнеста мана). Тази рецепта е тествана неведнъж в практиката от запалените градинари. Със същия спрей можете да третирате фитофтори по доматите и да спасите реколтата.


Четете още:

🔴 Цветан Цветанов пробва как се лети на F-16 Блок 70

🔴 Лом потъна в скръб

🔴 Гърция създава имотен регистър, българите с имоти трябва да ги заявят





Източник: За Жената





Коментари

горе