Грим за зряла кожа



Няма възраст за желанието на жената да изглежда добре. Но когато годините са се понатрупали, е нужно да положим повече грижи за вида си. Заедно с професионалния гримьор Николая Илиева ще ви покажем как за кратко време и с малко усилия и жената на 60 години може да изглежда като за корица на списание.

Основата

Преди да започнете с гримирането е добре да използвате крем за основа (за зряла кожа), която ще запълни гънките и бръчките. По този начин ще избегнете събирането на фон дьо тен в тях. Следващата стъпка е слагането на коректор, под и върху долния и горния клепач, както и при гънките отстрани на носа и устните. Завършвате с фон дьо тен, като не забравяйте и врата. Не е препоръчително слагането на пудра, но ако все пак вашата кожа има нужда я сложете само в Т-зоната и върху устните.

Изберете течна или кремообразна основа, а цветът й трябва да е близък до цвета на кожата, или един тон по-светъл от нея. Николая препоръчва гримирането на цялото лице да става с четка, така ще избегнете образуването на петна.

Очите

снимки: Александър Ашминов
снимки: Александър Ашминов

Прахообразните продукти за гримиране трупат години върху кожата на лицето ви, ето защо си купете матови сенки. Перлените са забранени за вашата кожа. Заложете на земните, натурални тонове. Идеален вариант са тройка сенките. Нанесете телесен цвят (може и пудра) сенки в началото на окото. Тъмните нюанси ги нанесете в края, а по средата за връзка между двата тона гримирайте с прасковен цвят. Леко подчертайте и долния клепач.

За да направите очна линия използвайте скосена четка. Същата може да използвате и за оформянето на веждите. Спиралата е много необходима, тя съживява окото и го уголемява. Ружът е добре да е един тон по тъмен от тена на лицето. Освен на скулите „мацнете” леко и под носа и брадичката.

Устните

Очертайте ги с натурален цвят молив. Използвайте светли тонове червило като го нанасяте отново с помощта на четка. Добре е да използвате матови червила, но ако устните ви са много сухи на най-обемистата част може да сложите малко гланц или балсам.


Четете още:

🔴 Шокиращо пророчество за Лили Иванова

🔴 Завързаха куче на жп релси

🔴 Прочетете това възможно най-скоро! Изтрива се навсякъде, защото е по-ефективно от всякакво лекарство!





Източник: mila





Коментари

горе