Българка превзе "Вог" - България Днес



Прави палто от 600 парчета

Колекцията на 22-годишната Елизабет е в италианската модна библия 

22-годишната българка Елизабет Кайн превзе италианската модна библия "Вог"!

Колекцията на нашата дизайнерка влиза в броя на списанието от декември 2018 година, след като е забелязана от стилистите на най-прочутото издание за мода и стил.

Пътят към успеха за Лиза започва преди месеци, когато е избрана да представлява университета си на Лондонската седмица на модата. След което е поканена да стане част от лондонски шоурум, който събира следващото поколение дизайнери. Благодарение на контактите, които получава, колекцията й е избрана от стилистите на модната библия.

Българката споделя, че създаването на една дреха е дълъг процес, който включва креативност и доста математика. За последното й помага Софийската математическа гимназия, която завършва преди години.

Палтото, което е заснето за модната библия, се състои от 600 парчета, които са ръчно сглобени, за да достигнат крайния ефект.

Животът на красавицата е разделен между София и Лондон, където учи и живее. Страстта си към модната индустрия развива заради възможността да създава изкуство чрез дрехи.

"Не си спомням момент от живота ми, в който модата да не е играла важна роля", коментира дизайнерката пред "България Днес". И добавя: "Черпя вдъхновение от всичко, което ме заобикаля".

В момента Кайн развива собствена марка, която цели да предлага на клиента възможността, чрез 3D софтуер да визуализира крайния резултат, преди той да е направен. Българката сама изработва всеки един модел. Идеята е, че по този начин се елиминират голяма част от текстилните отпадъци, а работата между клиент и бранд да е по-улеснена. Нашенката споделя, че мотивацията й е да се намали прекомерното изхвърляне на текстилни отпадъци, което е проблем за световната модна индустрия.


Четете още:

🔴 Откъде идват изразите "Не те бръснат за слива" и "За чеп за зеле не ставаш"?

🔴 Сминдух - билка против 100 болести

🔴 Адв. Марковски: С махането само на един калпав текст ще ликвидираме рушветите и корупцията, които съсипаха държавата





Източник: bgdnes





Коментари

горе