Св. Богородица - Скоропослушница чува бързо молитвите на вярващите, копие на иконата пристига на 02. юли в храма в "Орландовци"




Чудотворната икона на Света Богородица - Скоропослушница пристига отново в София, след като миналата година гостува в няколко български епархии. Светинята се нарича така, защото се смята, че

бързо чува молитвите на вярващите.

Копие на чудотворния образ ще бъде посрещнато тържествено на 02. юли от 18,00 ч. в храм „Св. Петка” в софийския квартал Орландовци, където веднага след това ще започне вечерня.

На следващия ден от 09,00 ч. ще се отслужи Божествена Света литургия.






С благословение на Негово светейшество Партиарх Неофит църковното настоятелство приканва всички християни да вземат участие в молитвата и се поклонят пред чудотворната икона. Кой от каквото има нужда, на това ще помогне, стига с отворено сърце да застане пред нея и да се помоли с цялата си душа. Тогава помага Света Богородица чрез своята икона и прави чудеса.

Светинята е била изписана в манастира "Св. Пантелеймон" в Света гора през 1893 година. Осветена е в Дохиярската Света обител, където още през десети век се е прославил нейният оригинален чудотворен образ.






През 1915 г. иконата е дарена на църквата "Свети Александър Невски" в украинския град Ананиев.

Много хора са намерили истинска утеха, решение на житейски трудности и изцеление от тежки болести, молейки се пред тази икона.

Затова са и някои от даровете на благодарност, окачени върху нея.


Четете още:

🔴 Спомен за Гена Димитрова - гласът, който се ражда на сто години веднъж (Видео, снимки)

🔴 Очевидец: Момче влачи жена по пътя, след като й удари колата и се опита да избяга

🔴 Преди 177 години осъждат на смърт Георги Раковски - идеологът на българското освобождение





Източник: spomen





Коментари

горе