Ето ги обвиненият за тероризъм Мартин и семейството му... (СНИМКИ)



Кремена и Елиан Попови са родителите на 16-годишния Мартин от Пловдив, който бе обвинен за тероризъм, след като прокуратурата е установила, че е вербуван от "Ислямска държава".

Разследващите съобщиха, че момчето е поддържало контакт с хора от терористичната организация в таен чат в "Телеграм". Там е получило насоки какво да закупи и как да подготви самоделна бомба. Бащата Елиан, за когото медията ни съобщи, че има фирма за продажба на керамика и фаянс, пръв е сигнализирал на властите, след като научава за увлеченията на ученика в 10 клас в Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив. 

Майката Кремена не работи и е заета с грижите за трите си деца, най-малкото от които е на 2 години и имало здравословни проблеми в последните месеци. Именно те стават причина семейството на обръща по-малко внимание на най-големия си син, който има и братче на 10 години. Така Мартин прекарвал повече време в интернет и във въпросното таванско помещение, където разследващите откриха материалите за подготовка на взрив. 





Бащата Елиан пръв видял чатовете с подозрителни араби на телефона на сина си и подал сигнал, след което намерил и въпросните вещества и други пособия в таванското помещение на дома им. 

Обясненията на прокуратурата, че семейството е добро, а родителите съвсем нормални и че са полагали грижи за децата си, са напълно верни според познати на фамилията в града под тепетата. Всички били много задружни, а за отглеждането на наследниците на Кремена и Елиан помагала много и бабата - Мануела Попова, която работела в университетската пловдивска болница "Св. Георги".

Тя имала и още един син със здраво семейство е две дечица и цялата фамилия редовно се събирала заедно за празници, ваканции и почивки, а децата били възпитавани в здрав български дух.





"Необяснимо е как се е стигнало до тук, защото хората са християни и патриоти. Всички празници почитат, ходят по манастири, по музеи", категорични са близки на семейството. Никой не е имал до момента и притеснения относно възпитанието на десетокласника Мартин, който бил възпитано момче и редовно поздравявал съседите. 

Бабата Мануела с Мартин преди 3 години. Тя се грижела много всеотдайно за най-големия от петте си внука

Бабата с момчето преди години в историческия музей, където държи знамето "Свобода или смърт"

Бащата Елиан веднага сезирал властите за вербуването на момчето, за да се вземат мерки за защита и на други деца

Фамилията на Рупите - съседи разкриват, че те били вярващи християни

Семейни снимки показват, че Попови постоянно водели децата си на екскурзии и почивки из родината


Четете още:

🔴 Българин стана звезда в Холивуд

🔴 Иконите не се пипат с ръце, само се целуват с благоговение - но без червило

🔴 Св. Богородица - Скоропослушница чува бързо молитвите на вярващите, копие на иконата пристига на 02. юли в храма в "Орландовци"





Източник: pik





Коментари

горе