Емигрантка написа разтърсващо писмо до всеки!

Чудотворна икона у нас на Свети Лука Кримски лекува болните хораПолучихме писма от наши читатели. Г-жа Виктория Колева и г-н Станислав Димитров.

Двамата били отписани от лекарите, защото страдали от рак. Научили, че последната им надежда може да бъде закрилата на някой светец. Посетили храма с чудотворната икона на Свети Лука Кримски. Няколко пъти ходили и се молили. Накрая чудото им се случило. Днес те са живи, здрави и щастливи.

Свети Лука Кримски е руски светец.  Неговата чудотворна икона се намира в София. В квартал Дървеница в храм “Свети Георги Победоносец”.

Има и още случаи на вярващи, които са били излекувани от чудотворната икона.

Особено интересна е историята и на жена, която получила много тежко счупване на крака и трябвало да бъде извършена сложна операция, но и тогава голям шанс за възстановяване нямало.

Тогава жената била откарана в храма. Започнала да се моли на Свети Лука Кримски да оздравее. Трудната подвижност е бич не само  за болния, но и за неговите близки.

Свещеникът от храма извършил маслосвет и наскоро след това кракът на жената по чудесен начин оздравял.

Когато отишла на контролен преглед, лекуващият ортопед видял на снимката как е израснала нова малка костица, благодарение на която жената можела да ходи отново. От операцията нужда повече нямало.

Мъж, който от много време имал болка в едната ръка, отишъл в храма и се молил пред чудотворната икона на Свети Лука.

Още докато бил вътре усетил облекчение на болката. Когато се върнал вкъщи, вече нямал никакви оплаквания.

sveti-luka-krimski
Чудотворните мощи на Свети Лука Кримски

От житието на Свети Лука Кримски научаваме, че той живял в Царска Русия, а след това в СССР.  Починал през 1961 г. По стар стил на 11 юни, а по нов стил на 25 май.

Като светски човек той бил лекар хирург. Затова не е странно, че може да облекчи болките на хора и с ортопедични проблеми.

След години хирургът станал монах, но продължил да лекува. Той обличал бялата медицинска престилка върху черното расо и така лекувал болните.

Руската православна църква канонизирала Свети Лука през 1995 г.

Частица от чудотворните мощи на Свети Лука Кримски се пазят в храм в Атина. Свещеникът от църквата имал дископатия и не можел да движи едната си ръка.

sveti-luka-krimski-mosti
Помолете се на чудотворните мощи на Свети Лука Кримски и той ще ви помогне

След като се помолил на Свети Лука, той сънувал светеца – хирург, облечен в бялата медицинска престилка и със скалпел в ръка.

Казал на свещеника да не се стряска, защото ще му направи една операция.

На следващата сутрин духовникът отчел, че не усеща болка и когато станал от леглото, можел свободно да движи своята ръка.

На гърба му имало следи от кръв, които потвърдили, че сънят бил истински, а не плод на неговото въображение.

Още същият ден отецът отишъл на лекар, който потвърдил, че пациентът претърпял лечение.Източник: ТОПактуално.ком

Следваща статия:
Дъщерята на Радев стана истинско копие на майка си (снимки)

Коментари

Видео на деня

горе